open-navfaktor-logo
search
Dom naroda FBiH
Delegat Dautović: U Krajini smo preživjeli kažnjavanje raznih vladara, počev od Tita, preživjet ćemo i "Trojku"
U okviru delegatskih pitanja na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine delegat Emir Dautović (NES) je podnio inicijativi da se građanima Federacije Bosne i Hercegovine omogući registracija vozila težine do 3,5 tone za vlastite potrebe a ne samo preduzeća. Osvrnuo se i na probleme sa graničnim prijelazima, njihovim zatvaranjem.
31.07.2023. u 15:05
get url
text
Emir Dautović
Emir Dautović

- Imamo problem na Unsko-sanskom kantonu, u cijeloj Federaciji BiH, kod registracije vozila do 3,5 tone i kedija, ne mogu se registrirati za vlastite poslove već kao preduzeće. Naši građani zbog toga idu u RS gdje nalaze ljude na čija imena registriraju a habaju našu cestu.

Zamoljen sam od građana za inicijativu kako bi se zakonom omgućilo registrirati vozila za vlastite potrebe, a što je potrebno poljopriovrednicijma, pčelarima - rekao je Dautović.

Potom se osvrnuo na granične prijelaze.

- Na prošloj sjednici imao sam inicijativu prema Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, Ministarstvu vanjskih poslova BiH kada su u pitanju granični prijelazi kod ulaska građana u našu zemlju (tražio da se otvori još graničnih prijelaza). Iznenadio sam se kako su brzo reagirali i zatvorili još jedan granični prijelaz (Bogovlja-Hadžin potok).

Poštovana gospodo iz "Trojke" i svi ostali podnio sam inicijativu za otvaranje još graničnih prijelaza na prostoru Unsko-sanskog kantona a dobili smo zatvaranje. Nemam ništa protiv otvaranja bilo gdje prijelaza, treba pomoći građanima. Kroz historiju Cazinska krajina je bila kažnjavana od raznih vladara počev od Tita zbog Cazinske bune, a '93. tu je instalirani ratni zločinac Fikret Abdić. Sada nas kažnjava "Trojka" jer smo izašli iz koalicije "Osmorke".

Mislim da nije pošteno prema građanima USK, nebitno iz koje političke partije dolaze, niti bilo kojeg drugog mjesta u BiH. Ponosni Krajišnik je uvijek imao svoj stav u životu, tako da i sada mi imamo svoj stav a to je da ne damo državu Bosnu i Hercegovinu i da ćemo uz Allahovu pomoć preživjeti i "Trojku" i sve ostale vlasti, makar nam zatvorili sve i jedan granični prijelaz - poručio je Dautović.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.