open-navfaktor-logo
search
Skupština BPK
Delić: Incident u Skupštini BPK kulminacija je kabadahijskog ponašanja
Zastupnici su se međusobno vrijeđali i napadali, direktori javnih preduzeća napadali i vrijeđali zastupnike, sve bez adekvatne reakcije. Njen izostanak je taj koji je ohrabrio i jučerašnji napad zastupnice na predsjedavajuću Skupštine, navodi se
01.08.2019. u 12:35
get url
text

Incident u Skupštini Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) koji je imala priliku vidjeti cijela BiH, kada je došlo i do gađanja plastičnom flašom predsjedavajuće Skupštine Edite Velić, osudio je Ibrahim Delić, zastupnik Naše stranke. Predsjedavajuću Velić flašom je gađala Daliborka Milović.

On incident vidi kao kulminaciju prethodnog "neprimjerenog zastupničkog ponašanja" i smatra da "reakcije koje su uslijedile samo pogoršavaju situaciju".

-Sporni incident kulminacija je višemjesečnog toleriranja kabadahijskog ponašanja u Skupštini BPK. Zastupnici su se međusobno vrijeđali i napadali, direktori javnih preduzeća napadali i vrijeđali zastupnike, sve bez adekvatne reakcije. Njen izostanak je taj koji je ohrabrio i jučerašnji napad zastupnice na predsjedavajuću Skupštine. Sve to dodatno srozava ionako nizak ugled politike i političara među građanima o kojima bismo trebali da se brinemo. Političari bi trebali biti primjer u svojim zajednicama, a nažalost postaju oni koji se djeci pokazuju kao neko na koga se ni po koju cijenu ne smiju ugledati. Jučerašnji napad na predsjedavajuću Skupštine, naravno, osuđujem, ali isto tako osuđujem i postupak predsjedavajuće Skupštine. Ona je postupak zastupnice koja ju je napala dovela u vezu s njenom nacionalnom pripadnošću što je na društvenim mrežama rasplamsalo žestok govor mržnje prema toj zastupnici koji može imati kobne posljedice. Pozivam na hitno obostrano izvinjenje i smirivanje situacije te zakonski predviđeno a ne verbalno, lično, ostrašćeno sankcioniranje onih koji ometaju rad Skupštine - navodi se u saopćenju Ibrahima Delića, zastupnika Naše stranke. 

Delić je ujedno prvi politčar koji se oglasio zvanično u vezi sa incidentom na jučerašnjoj sjednici Skupštine. U vezi s tim da nema osuda, već se uveliko piše i na društvenim mrežama, gdje je komentirala i sama predsjedavajuća Skupštine Edita Velić.  

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.