open-navfaktor-logo
search
(Ne)isplativi EXPO
Delić najavio investicije u vrijednosti od 800 miliona KM, ali o tome mjesecima šuti
Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić prije nekoliko mjeseci najavio je velike projekte u KS koje su navodno došle putem EXPO-a u Dubaiu.
17.10.2022. u 22:58
get url
text

Delić je na Skupštini Kantona Sarajevo u julu ove godine tvrdio da se na području KS već realiziraju investicije u vrijednosti od 200 miliona KM.

- Trenutno na području Kantona Sarajevo se realizuju investicije koje su došle putem EXPO-a u vrijednosti od 200 miliona KM što znači da se nama ta investicija višestruko isplatila. Mogu slobodno da kažem da već pregovaramo s nekim investitorima. Jedna investicija je vrijedna 500 miliona KM, a druga blizu 100 miliona KM - kazao je Delić.

VEZANI TEKST - Privredni bum u KS: Delić kaže da se putem EXPO-a realiziraju investicije u vrijednosti od 200 miliona KM
 

Pokušali smo kontaktirati ministra Delića kako bi nam pojasnio o kakvim se investicijama radi, ali on nije odgovarao na naše pozive. 

Delić od jula mjeseca više nije spominjao ove navodne investicije koje su došle putem EXPO-a, a vjerovatno ni tada ne bi spomenuo da nije morao odgovoriti na pitanje zastupnice Amre Hasagić da iznese "jasne i detaljne finansijske projekcije i benefite učešća na sajmu poduzetništva EXPO koji nas je koštao blizu četiri miliona KM"

Za učešće na EXPO-u u Dubaiu Vlada KS izdvojila je nešto više od četiri miliona maraka. Transparentni troškovi nikada do sada nisu predstavljeni u javnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.