open-navfaktor-logo
search
Najavio inicijativu
Deljković: Grad Sarajevo konkretno treba pomoći izdvajanjem novca za sigurne kuće
Grad Sarajevo konkretno treba pomoći žrtvama nasilja, zbog čega ću dostaviti inicijativu da rebalansom budžeta jedan milion KM osiguramo za rad sigurnih kuća širom BiH, objavio je vijećnik u Gradskom vijeću Grada Sarajeva Vedad Deljković.
14.08.2023. u 20:44
get url
text

VEZANI TEKST - Protesti u više bh. gradova: Jednom zauvijek ovom treba doći kraj, nasilnik mora biti adekvatno kažnjen

- Aktuelna parlamentarna većina u FBiH deset mjeseci nakon izbora nije usvojila Prijedlog zakona o zaštiti od nasilja u porodici koji je trebao osigurati rad sigurnih kuća. Smatram da Grad Sarajevo, ukoliko organizuje podršku ženama žrtvama nasilja, treba pomoći finansiranje sigurnih kuća koje, nažalost, imaju velikih financijskih problema.

Također, svjestan sam da žene svakodnevno imaju probleme sa višestrukim povratnicima nasilju i kriminalu. Sudovi čak presuđenim nasilnicima dodjeljuju podijeljeno starateljstvo nad djecom. Pozivam Vladu Kantona Sarajevo da sačini analizu koliko je Kantonalni centar za socijalni rad i sarajevski sud puta dodijelio pravo viđanja djece i podijeljenog starateljstva osuđenim nasilnicima i da objave taj podatak.

Molim se da Allah dž.š. podari džennet Nizami Hećimović, ali isto ocu i sinu Onder Đengizu i Onder Denisu koje rijetko ko i spominje ovih dana.

Apel sudovima, tužilaštvima i policiji da sa ulice sklone višestruke povratnike u vršenju krivičnih dijela - napisao je Deljković na svom Facebook profilu.

Monstrum Nermin Sulejmanović u petak je u Gradačcu ubio svoju nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović, koju je prije toga brutalno pretukao. Ubistvo žene snimao je i uživo prikazao na društvenoj mreži Instagram.

Denisa Ondera je ranio u centru Gradačca. Nažalost, preminuo je od posljedica ranjavanja. Selejmanović je ubio i Denisovog oca u porodičnoj kući, dok je njihova supruga i majka Harisa Onder teško ranjena i nalazi se na liječenju u UKC-u Tuzla.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.