open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Demokratska fronta: Pozdravljamo odluku CIK-a o sankcijama Stevandiću i njegovoj stranci
Nakon što je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine objavila da će se Ujedinjenoj Srpskoj, na čijem čelu je Nenad Stevandić, poništiti ovjera za učešće na Lokalnim izborima oglasila se i Demokratska fronta.
07.10.2020. u 17:11
get url
text

Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti.

- Demokratska fronta pozdravlja izrečenu sankciju odnosno odluku Centralne izborne komisije BiH da se Ujedinjenoj Srpskoj poništi ovjera za učešće na lokalnim izborima, da se naredi uklanjanje spota sa Youtube-a, te da se predsjednik US Nenad Stevandić kazni sa 10.000 KM.

Smatramo da predizborni i izborni proces kroz aktivno učešće političkih subjekata i pojedinaca ne smije nositi obilježje šovinističke propagande, niti se politički subjekti ili pojedinci smiju služiti nacionalističkim govorom mržnje koja potiče nacionalnu netrpeljivost i stvara osjećaj ugroženosti kod bilo koje skupine građana bez obzira na nacionalnu, vjersku ili rodnu pripadnost.

Demokratska fronta osuđuje napade na Centralnu Izbornu komisiju BiH od strane Milorada Dodika, u povodu spomenutog slučaja – navedeno je u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.