open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Demokratska fronta Tuzla: Milanoviću i Lugaviću, zašto niste posjetili Kapiju!?
AUTOR: Faktor
12.05.2024. u 14:38
get url
text
Zijad Lugavić i Zoran Milanović u Tuzli
Zijad Lugavić i Zoran Milanović u Tuzli
FOTO: Armin Durgut/PIXSELL
U normalnom okruženju jučerašnja posjeta i postupci predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića Tuzli, nazvalo bi se političkim skandalom, saopćio je danas Gradski odbor Demokratske fronte Tuzla.
- U našem će (okruženju), nadamo se, barem ostaviti mrlju na diplomatskom CV-ju prvog čovjeka Hrvatske. Ni građani Hrvatske sigurno nisu ponosni na činjenicu da je Milanović "zaobišao" tuzlansku Kapiju, mjesto stradanja tuzlanske mladosti - saopćio je DF Tuzla.
Upisao se tako Milanović, dodaju, na listu rijetkih koji nisu položili cvijeće i poklonili se civilnim, nedužnim žrtvama agresora.
- Možda je neko poput gradonačelnika Zijada Lugavića trebao kazati predsjedniku Hrvatske da je među ubijenim i stradalim bilo i Hrvata, čije interese i položaj u BiH on (Milanović) danas naziva pitanjem nacionalne sigurnosti Hrvatske.
Pa, krenite onda od toga da ne remetite našu sigurnost gospodine Milanoviću, naročito uvažavajući činjenicu da je 115. brigada HVO-a čiju ste godišnjicu slavili bila dijelom Drugog korpusa Armije Republike BiH i da se njihovi preživjeli članovi svakog 25. maja poklone žrtvama na Kapiji. Nama nije važno da li ste u Tuzlu došli s namjerom da zadate kakav politički nizak udarac HDZ-u, važno nam je da naši gosti poštuju sve naše žrtve, bez obzira na to kojem narodu pripadali - saopćili su.
Milanović je jučer boravio u posjeti Bosni i Hercegovini povodom obilježavanja godišnjice osnutka dviju brigada HVO-a, u Tuzli i Brčkom. Usput se u Tuzli sastao i sa gradonačelnikom Zijadom Lugavićem.
Milanović je u Tuzli bio na čelu delegacije koja je odala počast i položila vijence na spomen-obilježju 115. birgade Hrvatskog vijeća odbrane Zrinski u prigradskom naselju Husino.
Potom je u Domu kulture "Husinska buna" održao sastanak sa pripadnicima 115. brigade HVO Zrinski.
Nakon sastanka sa pripadnicima HVO-a predsjednik Milanović se sastao sa gradonačelnikom Tuzle Zijadom Lugavićem u zgradi Gradske uprave Tuzla. Na kraju, Milanović je posjetio Franjevački samostan Petra i Pavla u Tuzli.
Poslije Tuzle Milanović je posjetio Brčko distrikt BiH.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.