open-navfaktor-logo
search
Politička kampanja ili...
Denis Bećirović ni MUP-u TK nije prijavio navodne prijetnje o njegovoj likvidaciji
Tvrdnje SDP-ovog kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i zastupnika u Parlamentu BiH Denisa Bećirovića da "postoje mjesta" gdje se govori o njegovoj likvidaciji, u policijskim službama očigledno nisu evidentirane.
21.06.2022. u 09:17
get url
text

VEZANI TEKST - Šta kažu policijske agencije, da li je Bećirović prijavio ko i gdje mu se to navodno prijeti likvidacijom?
 

Kontaktirali smo policijske agencije s federalnog i kantonalnih nivoa, kao i Obavještajno-sigurosnu agenciju BiH i Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) kako bismo provjerili da li je Bećirović prijavio ovako ozbiljne tvrdnje koje je iznio na jednom od televizijskih gostovanja.

Iz Federalne uprave policije ranije su kazali za Faktor da nisu zaprimili prijavu da je Bećiroviću ugrožena sigurnost, a sličan odgovor došao je naknadno i iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, gdje je Bećirovićeva adresa prebivališta.

-  Nije bilo zaprimljenih prijava koje bi se odnosile na upućivanje prijatnji likvidacijom zastupnika u Parlamentu BiH Denisa Bećirovića - kazali su iz MUP-a TK za Faktor.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.