open-navfaktor-logo
search
Ubistvo policajaca
Denis Stojnić reagirao nakon što ga je Keljmendi spominjao tokom svjedočenja
Denis Stojnić, MMA borac, poznati sarajevski ugostitelj i nekadašnji vijećnik Grada Sarajeva, oglasio se nakon što ga je jučer spomenuo Elvis Keljmendi u svom svjedočenju na suđenju za likvidaciju sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.
06.06.2023. u 20:57
get url
text

VEZANI TEKST - Svjedočio Keljmendi: Ko je smislio plan kako da od OSA-e uzme milion za informaciju o puški i autu

- Prije svega, želim se javno izviniti svojoj porodici, prijateljima i građanima Sarajeva, jer sam u jednom kratkom periodu provodio vrijeme sa Elvisom Keljmendijem.

Iako je to druženje bilo više službeno, nego privatno (po nalogu obavještajne službe), ne umanjuje lični osjećaj stida i pokajanja što se prezime Stojnić našlo u priči sa prezimenom Keljmendi jer se za prezime Stojnić vežu brojni sportski uspjesi kako moga oca olimpijca Zdravka, tako i moji kao jedinog borca u teškoj kategoriji sa naših prostora, koji se borio u UFC organizaciji, a sada sam u prestižnoj Bellator organizaciji.

Iako sam sebi obećao da neću komentarisati ništa u vezi sa Keljmendijem, nakon njegovih izjava kao svjedoka na jučerašnjem suđenju, moram reći da je od svega izrečenog u dijelu gdje se spominje moje ime i prezime, jedino istina da je Nermin Šehović rekao da "ako Elvis Keljmendi ima saznanja o ubicama policajaca da će biti nagrađen cifrom koju on napiše i da je za takvu informaciju Kanton spreman izdvojiti milion maraka nagrade". Oduvijek su nagrade služile kao metod za efikasnije pronalaženje počinilaca krivičnih djela pa je tako, sjetit ćete se, nagrada za informaciju o ratnim zločincima Mladiću i Karadžiću bila pet miliona dolara, za informaciju o ubici Edina Gačića Kanton je ponudio nagradu od 50 hiljada maraka... - napisao je Stojnić u mailu upućenom medijima.

Stojnić je naveo da "s obzirom da mi je Keljmendi spominjao da njegovi bliski drugovi znaju ko su ubice, moje je bilo da ga spojim sa Ibrahimom Bešlijom i Nerminom Šehovićem, službenicima FUP-a".

- Gotovo sa sigurnošću mogu tvrditi da bivši direktor OSA-e nije kontaktirao Keljmendija, kako je on to rekao u svom jučerašnjem, u velikoj mjeri izmišljenom i kontradiktornom iskazu. Njih dvojica se nisu poznavali, čak mi je Mehmedagić govorio da "ga otkačim, jer je go*no i samo se mogu uprljati".

O kontradiktornosti i nepovezanim izjavama Keljmendija govori i činjenica da je izjavio kako ga je Osmica angažovao da pomogne u pronalasku ubica, a onda da sam ja Osmicu zvao, što je očit primjer laži.

Ponovit ću, Keljmendi se sam nametao u toj istrazi, a nagrada mu jeste ponuđena, koju je prihvatio i obećao da će dati sve informacije o ubicama. Keljmendija i Džafića sam ostavio da o detaljima razgovaraju sa Šehovićem i Bešlijom - tvrdi Stojnić.

Kazao je da "što se tiče Muhameda Pekića, koji nije vozač, već službenik OSA agencije, sa njim je imao samo jedan susret prije 6-7 godina, kada je Pekić sa još jednim tužiocem išao u Beograd saslušati Keljmendija jer je tvrdio da zna ko su ubice rahmetil Ramiza Delalića Ćele".

- U Beogradu je saslušan jer je tad bio u bjekstvu i moram reći da ni tad nije pomogao u istrazi jer je, kao i jučer na suđenju, samo nagađao i izmišljao.

VEZANI TEKST - Ročište trajalo sedam minuta: Stojnić saglasan sa kućnim pritvorom

Naročito je perfidna izjava Keljmendija da su "njih dvojica trebala podijeliti pare" (misleći na mene i Danijela Džafića), kojom je vrlo manipulativno pokušao obesmisliti moje pokušaje pomoći pronalaska ubica sarajevskih policajaca. Svoj lični odnos i pijetet prema ubijenim policajcima i njihovim porodicama pokušao sam iskazati i kao vijećnik Gradskog vijeća podnošenjem inicijative da se djeci poginulih policajaca dodijeli 20 hiljada KM pomoći i mjesečne stipendije od 500 KM do punoljetstva. Inicijativa je usvojena, međutim tadašnji gradonačelnik Skaka je nije htio potpisati pa sam tražio njegovu smjenu i prijavio ga nadležnim organima 2020. godine i za druga djela (za koja se on danas sumnjiči).

Vjerujem da će sadašnja gradonačelnica Benjamina Karić usvojenu inicijativu sprovesti u djelo, da će konačno djeca dobiti stipendije i da će je o svemu detaljnije upoznati njeni saradnici, a koji su bili i saradnici Abdulaha Skake.

Na kraju, sretan sam što Keljmendi nije jedini svjedok u ovom slučaju jer je njegov jedini interes da lažnim izjavama pokuša amnestirati ili umanjiti kaznu za djela koja mu se stavljaju na teret u njegovom sudskom procesu. Nažalost, ovo nije prvi put da sam uprljao svoje prezime, zbog ljudi sa druge strane zakona, ali jeste posljednji i za nauk mi je da to više nikada, čak ni po nalogu službe, ne radim - napisao je Stojnić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.