open-navfaktor-logo
search
Polaganje cvijeća
Deset godina od terorističkog napada na Policijsku stanicu Bugojno
Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović danas je prisustvovala obilježavanju desete godišnjice terorističkog napada na Policijsku stanicu Bugojno, kada je poginuo policajac Tarik Ljubuškić, teško povrijeđena policajka Edina Hindić, te lakše povrijeđeno još 5 policijskih službenika.
27.06.2020. u 15:18
get url
text

Tim povodom, ispred spomen-ploče u Policijskoj stanici Bugojno proučena je Fatiha, a zatim je na spomen-obilježje i mezar Tarika Ljubuškića položeno cvijeće.

Sjećanje na teroristički napad u Bugojnu je dokaz da se trebamo boriti protiv svih oblika radikalizma – istakla je potpredsjednica Federacije BiH.

- Danas smo se okupili da se sjetimo, najprije našeg Tarika,da odamo počast,da kažemo da nismo zaboravili ali isto tako ovim okupljanjem želimo da pošaljemo poruku da terorizam, radikalizam i bilo kakav oblik devijacija u društvu ne može dobiti podršku na ovom prostoru. Nismo zaboravili i svim snagama se borimo protiv svakog oblika koji narušava mir – kazala je Mahmutbegović.

Potpredsjednica Mahmutbegović istakla je, između ostalog, da je dan kad se desio teroristički napad na Policijsku stanicu jedan od najtežih u historiji toga grada i njegovih stanovnika.

Obilježavanju godišnjice, pored potpredsjednice Federacije BiH Melike Mahmutbegović i porodice poginulog policajca Ljubuškića, prisustvovali su i načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić, delegacija MUP-a SBK-a i Uprave policije, predstavnici PU i PS Bugojno, članovi Sindikata policije i druge Tarikove kolege te udruženja građana.

Optuženi za teroristički napad na Policijsku stanicu u Bugojnu Haris Čaušević Oks je proglašen krivim za krivično djelo "terorizam", te pravosnažno osuđen na kaznu zatvora od 35 godina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.