open-navfaktor-logo
search
Evropski parlament
Desničarka Zovko otkrila da je našla poslušnog bošnjačkog političara: Konaković je dobar dečko
Evropski parlament je tokom ovosedmične plenarne sjednice u Strazburu održao raspravu s komesarom za proširenje  Oliverom Varhelyijem o osnaživanju politike proširenja Evropske unije na zapadni Balkan.
14.02.2023. u 22:42
get url
text

VEZANI TEKST - Lobira li Konaković u Briselu za BiH ili HDZ: Zašto se nije sastajao sa prijateljima naše zemlje i ko mu je organizirao sastanke

Potpredsjednica Odbora za vanjske poslove Željana Zovko (Hrvatska) govorila je o najnovijem stanju u Bosni i Hercegovini te je istaknula nedavno formiranje Vijeća ministara BiH, a čiji je prioritet evropski put zemlje. 

Osvrnula se i na nedavni susret sa ministrom vanjskih poslova BiH Elmedinom Konakovićem.

- Dobar je dečko, on će stati uz evropske, a ne iranske vrijednosti kao što je to radila bivša ministrica - kazala je Zovko misleći na Biseru Turković.

Zovko, rođena Mostarka, bila je nekadašnja ambasadorica BiH dok se nije opredijelila za svoju "drugu domovinu". Poznata je po svojim desničarskim stavovima kada je u pitanju naša država.

Nebrojeno puta se miješala i htjela utjecati na unutrašnje prilike u BiH, naročito kada je u pitanju Izborni zakon, a za sve probleme u državi u pravilu je optuživala probosanske političke stranke.

Sada je, prema njenim današanjim izjavama, konačno našla poslušnog bošnjačkog političara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.