open-navfaktor-logo
search
Apetitima nema kraja
DF: Čovićevo nevladino udruženje želi ukinuti iskazanu volju građana, Schmidt ih je ohrabrio
Ohrabreni posljednjim odlukama visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christina Schmidta, a koje favoriziju jednu političku stranku HDZ, sada idu korak dalje ka pokušaju derogiranja temeljnog prava građana da biraju i izaberu u skladu sa važećim Ustavom i Izbornim zakonom, saopćila je Demokratska fronta.
14.10.2022. u 13:02
get url
text

- Niko nema pravo prekrajati slobodno iskazanu volju građana na izborima. Međutim, zahtjev HDZ-a sasvim je očekivan i logičan nakon što im je od visokog predstavnika isporučen Dom naroda. Sutra će tražiti teritorijalnu reorganizaciju (treći entitet), a nakon nje i raspad države Bosne i Hercegovine. Sada apetitima koji nastoje da razbiju Bosnu i Hercegovinu više nema kraja - naveli su iz DF-a i dodali:

VEZANI TEKST - Čovićev HNS traži od Schmidta da Komšićev izbor u Predsjedništvo BiH proglasi nevaljanim ili ga suspenduje

- Sve je ovo sada posljedica nevjerovatnog uzurpiranja izbornog procesa u toku izborne noći i prevare građana u ulozi glasača od Christiana Schmidta.

Nevladina organizacija Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine, koju kontroliše čelnik HDZ-a Dragan Čović, zatražit će od Ureda visokog predstavnika osporavanje izbora Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH, najavljeno je danas, uz napomenu da "hrvatski narod nije bio u istoj poziciji prilikom odlučivanja o članu Predsjedništva iz reda Hrvata jer jednostavno ta pozicija je uzurpirana od nekoga ko ne predstavlja taj narod".  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.