open-navfaktor-logo
search
Prepucavanja
DF: Kojović mora prestati lagati da je branio BiH, u registru boraca ne postoji
Posljednje izjave predsjednika Naše stranke Predraga Kojovića, u kojima vrijeđa sve borce Armije BiH, lažno se predstavljajući kao borac, iako to nikada nije bio, su prevršile svaku mjeru, saopćila je Demokratska fronta.
09.11.2020. u 14:24
get url
text

- Jasna nam je potreba gospodina Kojovića da se predstavlja kao patriota, i pokuša dobiti koji glas više na izborima, ali sa nekim stvarima se ne smije igrati i manipulirati. Nikada Demokratska fronta i njeni članovi nisu vrijeđali gospodina Kojovića po bilo kojoj osnovi, čak smo stajali na njegovoj strani u nekim situacijama kada je trpio napade. Nismo čak reagovali kada se predstavljao kako je bio u Armiji BiH, iako se ne nalazi u registru boraca - saopćio je DF.

Također, dodaju, ne smatraju da neko ko nije učestvovao u odbrani države treba imati manja prava ili biti diskriminiran na bilo koji način zbog manjka hrabrosti.

- Ali, tvrditi da je branio Bosnu i Hercegovinu, kada je svima poznato da je prvi dio rata proveo kao kamerman strane novinske agencije, a potom napustio Bosnu i Hercegovinu prije završetka rata, je uvreda za ljude koji su godine proveli na prvim linijama, a posebno one koji su dali živote za domovinu. Biti borac Armije Bosne i Hercegovine za vrijeme agresije na državu je stvar najviše časti, i činjenice oko odbrane države, i doprinosa koji su njenoj odbrani dali neki pojedinci, ne smiju nikada biti podložne političkim manipulacijama - navode u saopćenju i dodaju:

"Umjesto što se lažno predstavlja kao borac Armije BiH, Kojović bi trebao pojasniti zbog čega je "četvorci" prihvatljivo HDZ-ovo tzv. legitimno predstavljanje naroda a ne građana, koje promovira njihov desničarski lider Konaković".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.