open-navfaktor-logo
search
Reakcija
DF: Nametnuta vlast politikom lažnih kompromisa isporučuje Ustavni sud separatistima
Nametnuta vlast u Federaciji BiH u vidu koalicije HDZ - "Trojka" ponovo pokušava iznaći načina i zaobilaznim putem imenovati, odnosno nametnuti nekompetentnog i nestručnog Marina Vukoju za sudiju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, saopćila je Demokratska fronta (DF).
10.11.2023. u 17:11
get url
text

Demokratska fronta osuđuje takve pokušaje koji, kako navode, imaju za cilj ostvarivanje plana dominacije Ustavnim sudom BiH od HDZ-a i SNSD-a.

- Oktorisana i nametnuta vlast ima u mogućnosti da bira između više stručnih kandidata, ali očito je da je dug "Trojke" prema HDZ-u prevelik, pa ista, unatoč nezadovoljstvu građana ne odustaje od nametanja nestručnog Vukoje. Izgledno je da je politika navodnih kompromisa ništa drugo do politika ispunjavanja političkih želja Dragana Čovića - naveli su iz DF-a.

VEZANI TEKST - "Trojka" i HDZ idu na izmjenu Poslovnika FBiH, opozicija kaže da hoće na silu da imenuju Marina Vukoju

Demokratska fronta je, dodaju, još ljetos uspjela da sprječi podumkli ponoćni desant kada je aktuelna vlast računala da će pod krinkom noći isporučiti Ustavni sud Bosne i Hercegovine separatistima.

- Od suprotstavljanja nametanju loših rješenja nećemo odustati ni ovaj put. Stoga prije nego što situacija eskalira pozivamo predstavnike "Trojke" da se još jednom preispitaju prije nego što donesu konačnu odluku. Pogrešna odluka sigurno neće proći bez posljedica - zaključili su.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.