open-navfaktor-logo
search
Traže odgovornost Vlade
DF o nabavci vakcina: Zbog "ping-pong" diplomatije smo crna rupa Evrope, ko se igra životima građana?
U Centrali Demokratske fronte danas je održan radno konsultativni sastanak predsjednika stranke Željka Komšića i zastupnika i zastupnica DF-a u Parlamentu Federacije BiH.
23.02.2021. u 14:38
get url
text

Kako je saopćeno iz DF-a, najviše riječi je bilo o inertnosti svih nadležnih institucija u procesu nabavke vakcina za COVID-19, konstatovana je prisutnost "ping-pong" diplomatije u prebacivanju odgovornosti zbog čega smo i u ovom slučaju "crna rupa" u Evropi.

Građani gube strpljenje, gube živote zato što oni koji su nadležni ne rade svoj posao, iz njima samo poznatih razloga, navode u saopćenju.

Stoga će zastupnici Demokratske fronte u Parlamentu Federacije BiH insistirati na punoj odgovornosti Vlade Federacije i nadležnog ministarstva za nabavku vakcina i istrajati do kraja na hitnosti sprječavanja katastrofe koja nam prijeti.

Na sastanku je također razgovarano o pripremi novog Zakona o šumama, koga FBiH nema već dvanaest godina, a zalagaće se i za stavljanje na dnevni red (konačno) i Zakona o igrama na sreću.

Oba ova zakonska dokumenta,odnosno neadekvatna zakonska regulativa, omogućili su razne tajkunsko partijske rabote kojima je Federacija oštećena za milione maraka, dodaje se u saopćenju DF-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.