open-navfaktor-logo
search
Reakcija
DF: Očigledno je Schmidt već odlučio da nametne odluku, dostavit ćemo mu prijedlog trajnog rješenja
Iz Demokratske fronte (DF), nakon današnjeg obraćanja visokog predstavnika Christiana Schmidta saopćili su kako će mu dostaviti rješenje kako bi bilo odblokirano formiranje vlasti u Federaciji BiH. 
07.04.2023. u 13:36
get url
text

VEZANI TEKST - DF uputio inicijativu za izmjenu Ustava FBiH, predlažu i opciju prijevremenih izbora

- S obzirom na to da je gospodin Schmidt očigledno već odlučio da nametne rješenje koje bi trebalo deblokirati proces formiranja vlasti u Federaciji BiH, i s obzirom da poziva političke stranke da se dogovore, a do tog dogovora očigledno neće doći, Demokratska fronta nudi prijedlog trajnog rješenja gospodinu Schmidtu.

Demokratska fronta je taj prijedlog jučer prezentovala na sjednici zastupničkog Doma Parlamenta Federacije, a sada koristimo priliko da kažemo da ćemo isto dostaviti gospodinu Schmidtu jer mislimo da to rješenje zadovoljava sve kriterije dominacije parlamentarne većine u procesu formiranja vlasti - naveli su iz DF-a. 

Demokratska fronta jučer je u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine podnijela je incijativu za izmjenu Ustava FBiH. Njihov prijedlog je da za imenovanje nove vlade FBiH bude dovoljan potpis predsjednika i jednog potpredsjednika. Prijedlog uključuje i raspisivanje prijevremenih izbora. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.