open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
DF: Osuđujemo kriminalno-političke napade na nezavisnost CIK-a
Odluka Agencije za zaštitu ličnih podataka da se Centralnoj izbornoj komisiji zabrani objava spiska birača registrovanih za glasanje putem pošte, te da te podatke odmah ukloni sa svoje službene stranice, iznenađujuća je i ničim opravdana, saopćili su iz Demokratske fronte.
09.10.2020. u 20:09
get url
text

Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti.

- Svjedoci smo da je ovih dana cjelokupna građanska javnost u BiH sa velikim odobravanjem pozdravila ovaj potez CIK-a koji su svi dobronamjerni shvatili kao odlučan pokušaj uklanjanja ove vrste izbornog inžinjeringa.

Očito da je CIK ovim potezom dirnuo u "osinje" kriminalno-političko gnijezdo te zato ovu odluku Agencije za zaštitu ličnih podataka smatramo političkom, a nije teško pretpostaviti iz kojih  opcija je inicirana.

Jednostavno, u redovima onih koji našim sudbinama vladaju decenijama, nastala je panika, pogotovo kada su  neke od ovih aktivnosti počele epilog dobijati na sudovima i tužilaštvima.

Demokratska fronta se nada da će CiK istrajati u svom naumu, da predstojeći lokalni izbori budu transparentni i obavljeni po svim pravilima demokratskog svijeta - navodi se u saopćenju DF-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.