open-navfaktor-logo
search
"Vrijeđanje inteligencije"
DF: Poziv Naše stranke Kukiću da podnese ostavku je ismijavanje američkih sankcija
Naša stranka na čelu sa Edinom Fortom pozivajući Mirsada Kukića da podnese ostavku na mjesto predsjednika PDA, pri čemu bi ista stranka zajedno sa SBB-om, SDP-om i HDZ-om ostala u vlasti Tuzlanskog kantona, pokušava prevariti State Department koji se jasno izjasnio o razmjerama kriminala i korupcije vodeće ličnosti vladajuće koalicije u TK.
06.01.2022. u 14:13
get url
text

Saopćeno je to danas iz kantonalnog odbora Demokratske fronte Tuzlanskog kantona.

- Građane Tuzlanskog kantona kao ni State Department ne zanima to da li će Mirsad Kukić ostati na čelu njegove kriminalne PDA organizacije, kako to iz tzv. Naše stranke žele predstaviti javnosti, štiteći kriminal Mirsada Kukića.

VEZANI TEKST - Naša stranka: Ukoliko Kukić ne podnese ostavku u stranci, nećemo više podržavati Vladu TK

Građane Tuzlanskog kantona jedino zanima uklanjanje PDA iz vlasti ovoga kantona kao i svih onih koji podržavaju saradnju sa njima među koje očito spada i Naša stranka - navode iz DF-a TK.

Dodaju kako "jefitini pokušaj maskiranja Kukićevog kriminala kroz poziv Naše stranke na Kukićevu ostavku u PDA, nije ništa drugo nego vrijeđanje inteligencije građana, zaštita Kukićevih kriminalom stečenih privilegija i ismijavanje američkih sankcija".

- Pozivamo Socijaldemokratsku partiju Bosne i Hercegovine ali i Našu stranku da shodno postojećoj situaciji prekinu sve koalicione i druge političke odnose sa PDA, kao i na formiranje nove parlamentarne većine koja neće biti opterećena s ličnostima koje se nalaze na crnoj listi State Departmenta - naveli su iz Kantonalnog odbora Demokratske fronte Tuzlanskog kantona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.