open-navfaktor-logo
search
Postignut dogovor
Dijalizni pacijenti iz Gradačca do kraja ove godine moći će na dijalizu u Odžak
Dijalizni pacijenti, njih šest iz Gradačca, moći će se tri dana sedmično dijalizirati u Dijaliznom centru Odžak sve do kraja ove godine.
21.04.2021. u 12:07
get url
text

Kazao nam je to Rahman Hasenić, jedan od dijaliznih pacijenata koji se i danas, zajedno sa još petero pacijenata, uputio u DC Odžak.

VEZANI TEKST - Dom zdravlja u Gradačcu odbio da preveze dijalizne pacijente u Odžak

- Postignut je dogovor da nas šestero oboljelih sve do kraja 2021. godine, kada će se obnoviti novi ugovori, ostanemo na dijalizi u Odžaku. Danas nam je i Dom zdravlja Gradačac osigurao prijevoz – dva kombija, po troje u svakom, jer je troje bolesnika pozitivno na COVID-19 – kazao je Hasenić.

Podsjetimo, godinama teški bubrežni bolesnici, stopostotni invalidi iz Gradačca, vode borbu sa direktorom Kantonalne bolnice u Orašju Pericom Jelečevićem, koji ih se po svaku cijenu želi riješiti i prebaciti ih u Dijalizni centar u Gračanici.

Takvu svoju odluku Jelečević "pravda nerentabilnošću i velikim ekonomskim i finansijskim gubicima", koja, kako navode iz Udruženja dijaliznih i transplantiranih bolesnika Federacije BiH, uopće ne stoji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.