open-navfaktor-logo
search
Nakon tragedije kod Zenice
Dimnjačar Halimić pozvao sve koji ne mogu platiti čišćenje dimnjaka da mu se jave
Prošle godine mediji su pisali o mladom Zeničaninu, Demiru Halimiću, koji je napustio posao u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine i postao dimnjačar
AUTOR: Faktor
12.04.2024. u 10:22
get url
text
Demir Halimić
Demir Halimić
Nakon jučerašnje tragedije koja je zadesila Zenicu i selo Hajkovići, u kojem su stradale majka i kćerka, Zeničan Demir Halimić, poznatiji kao "dimnjačar Dimko", objavio je zanimljiv post.
- Svakom normalnom insanu bi trebalo biti žao zbog ovakvog događaja, gdje su dvije osobe smrtno stradale, meni posebno, jer se radi o selu koje je udaljeno nekih 800 metara od moga, a povrh svega toga, kako nezvanične informacije kažu, da je uzrok svega bio zapaljeni dimnjak. Kao i prošlih nekoliko godina, volio bih da se jave svi oni koji nisu u prilici da plate čišćenje dimnjaka, ili ako neko zna nekoga ko je u takvoj situaciji, da mi javi, ja ću to uraditi bez naknade - napisao je Halimić te "zamolio sve prijatelje da podijele post i pročitaju razlog toga".
Halimić je ostavio i broj mobitela: 061/854-351.
Prošle godine Fokus.ba je pisao o ovom mladom Zeničaninu koji je napustio posao u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine i postao dimnjačar.
Halimić je najprije nabavio alat i počeo učiti osnove dimnjačarskog znata, da bi poslije izvjesnog vremena upisao školu za dimnjačara i stekao iskustvo u obavljanju tih poslova te došao do najsavremenijeg alata u svijetu.
Podsjetimo, preliminarnom istragom utvrđeno je da je uzrok požara u kući, u kojoj su jučer stradale dvije žene, vatra koja se iz dimnjaka proširila prvo na potkrovlje, a potom i na cijelu kuću.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.