open-navfaktor-logo
search
Korona ugovori
Direktor dobojske bolnice optužen za zloupotrebe tokom pandemije, tvrdi da nije kriv
Direktor bolnice "Sveti Apostol Luka" u Doboju Mladen Gajić izjasnio se danas u Okružnom sudu Banja Luka da "nije kriv" za krivično djelo nesvjestan rad u službi, a u vezi sa postupcima javne nabavke medicinske opreme tokom pandemije koronavirusa.
13.05.2022. u 15:07
get url
text

Optužnicu protiv njega je podiglo Tužilaštvo Republike Srpske (RS), a tereti ga da je kao direktor ove zdravstvene ustanove, u okolnostima proglašene vanredne situacije za teritoriju RS-a zbog epidemiološke situacije usljed koronavirusa, proveo postupak javne nabavke zaštitnih odijela i maski za potrebe bolnice i JU "Dom za starija lica Doboj" Doboj pregovaračkim postupkom bez objave obavještenja o nabavci.

Ukupna vrijednosti je bila 136.918 KM.

- Svjesnim kršenjem zakona i drugih propisa i propuštanjem dužnosti nadzora, koji se ogleda u tome da je umjesto ugovorene medicinske robe isporučena nemedicinska roba, oštetio je budžet grada Doboja u iznosu od 82.320 KM - navodi se u optužnici.

Prema navodima optužnice, Gajić je ugovor o nabavi zaštitnih odijela i maski zaključio sa pravnim licem "Travel for fun" d.o.o Banja Luka, koji nije ispunjavao kvalifikacione uslove za učešće u predmetnoj nabavci u pogledu sposobnosti za obavljanje profesionalne djelatnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.