open-navfaktor-logo
search
Skandalozno
Direktor službe iz institucija BiH pisao službenicima: Komšić nije moj predsjednik!
U pismu koje je potpisao Brković, a koje je upućeno sa njegovog gmail-a, nalazi se prekrižena fotografija Željka Komšića, a Brković se obraća "Dragim prijateljima Bošnjacima, Srbima i ostalim ne-Hrvatima"
10.10.2018. u 17:18
get url
text

Zaposleni u Vijeću ministara BiH i Parlamentarnoj skupštini BiH šokirani su pismom koje je na njihove mail adrese upućeno sa maila direktora Službe zajedničkih poslova institucija BIH Dragana Brkovića.

U pismu koje je potpisao Brković, a koje je upućeno sa njegovog gmail-a, nalazi se prekrižena fotografija Željka Komšića, a Brković se obraća "Dragim prijateljima Bošnjacima, Srbima i ostalim ne-Hrvatima".

- Vi među nama koji ste zloupotrijebili izborni proces i umjesto sebi drugima birali (i izabrali) člana Presjedništva Bosne i Hercegovine želim ovom prigodom kazati kako prema Vašoj odluci i Vašem izboru osjećam najveći mogući prijezir i gnušanje. Svrstavši se u grupu od skoro 200.000 ljudi u BiH svojim "promišljenim" potezom učinili ste dodatni veliki korak u daljnjem širenju mržnje, netolerancije i sukobljavanja na ovim prostorima, veliki korak protiv suživota, ravopravnosti i svega onoga čega su posebno Vama deklarativno puna usta – navodi se u pismu, koje su redakciji Faktora proslijedili uposlenici institucija BiH.

Brković ih u pismu dalje optužuje da im je cilj "nestanak BiH ovakve kakva je i posebno fizički nestanak Hrvata iz Bosne i Hercegovine" te im poručuje da u tome neće uspjeti.

-U trenucima Vaše euforije, kada osjećate nadmoć i silu nad manjim, slabijim i malobrojnijim i kada vjerovatno smišljate nove načine našeg poniženja svjestan sam da ovim pismom neću promjeniti Vaše mišljenje jer za Vas je već kasno, Vaša je mržnja prevelika. Umjesto toga molim Vas da smognete snage svoju djecu učiti ljubavi a ne mržnji, za njih još ima vremena. Svima koji ste se prepoznali u ovom pismu, Dragan Brković, zaposlen u Službi zajedničkih poslova institucija BiH – navodi se.

Autentičnost pisma pokušali smo provjeriti u Brkovićevom kabinetu, ali nam je sekretarica kazala da je on otišao na sastanak i da nije na poslu, te da ponovo pozovemo sutra. Međutim, razgovarali smo na nekima od onih koji su dobili Brkovićevo pismo a koji su nas uvjeravali da je ono autentično. Da li će Brković zbog ovoga snositi sankcije jer je zloupotrijebio službene mailove državnih službenika ostaje da se vidi.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.