open-navfaktor-logo
search
Kadar Naše stranke
Direktorica traži sankcije za zastupnicu Bešlija jer je bez dozvole snimala politički video u dvorištu OŠ "Kovačići"
U pismu upućenom Skupštini KS direktorica Fahreta Sijerčić navodi da je slučajno saznala da je OŠ "Kovačići" dio političkog spota
AUTOR: Faktor
06.05.2024. u 15:53
get url
text
Vildana Bešlija
Vildana Bešlija
Članica Naše stranke i zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Vildana Bešlija snimila je promotivni video u Sarajevu, tačnije ispred Osnovne škole "Kovačići" u kojem je govorila o potrebama u općini Novo Sarajevo.
To se nije svidjelo direktorici spomenute škole Fahreti Sijerčić, pa je reagirala i uputila saopćenje Skupštini Kantona Sarajevo.
U pismu upućenom Skupštini KS direktorica Sijerčić navodi da je slučajno saznala da je OŠ "Kovačići" dio političkog spota. Ističe da nije niti znala, a još manje da je odobrila da se ova javna ustanova nađe na političkom spotu. 
- Molim vas da se svi suzdržite od neovlaštenog prava za posmatranjem škola kao lične svojine. Prije svakog mogućeg snimanja u dvorištu ili prostoru škole trebate imati dozvolu uprave škole, kako bi se škola pripremila za taj događaj, ukoliko na njega imate pravo, u cilju zaštite od uznemiravanja djece i odgojno-obrazovnog procesa.
Nadam se da ćete ne samo spriječiti daljna ovakva djelovanja već i spomenutu gospođu sankcionisati o čemu smatram da trebamo biti pisano obaviješteni - navela je, između ostalog, direktorica Sijerčić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.