open-navfaktor-logo
search
Prvostepena presuda
Direktorici SRC Ajdinovići uvjetna kazna od šest mjeseci zbog trovanja djece
Direktorica Sportsko-rekreativnog centra Ajdinovići kod Olova Sanela Omerčević prvostepenom i nepravosnažnom presudom osuđena je uvjetno na šest mjeseci koja se neće izvršiti ako u periodu od dvije godine ne počini novo krivično djelo, potvrđeno je Faktoru u Općinskom sudu Visoko.  
05.04.2022. u 15:03
get url
text

VEZANI TEKST - Desetero djece iz Ajdinovića na Infektivnom na KCUS-u: Dvoje u teškom stanju

- Omerčević je bila optužena da je kao odgovorna osoba u SRC Ajdinovići proizvodila, pripremala i stavljala u promet živežne namirnice škodljive za zdravlje ljudi čime je dovela u opasnost njihovo zdravlje. Strankma u sporu, tužilaštvu i odbrani presuda je dostavljena 31. marta i imaju zakonski rok od 15 dana za žalbu - kazala nam je Henda Mujkić, stručni saradnik za informisanje i odnose sa javnošću Općinskog suda Visoko.

Podsjećamo, 22. augusta 2019. godine deset dječaka iz Sarajeva i nekoliko djevojčica iz Slovenije koji su boravili u SRC Ajdinovići su se nakon večere požalili na stomačne tegobe. Na Kliniku za infektivne bolesti Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevi primljeno je 10 djece sa povišenom temperaturom, proljevom i povraćanjem.

Kantonalna inspekcija Zeničko-dobojskog kantona 30. augusta je zapečatila objekat, kojem je isti organ 23. septembra dozvolio rad uz obrazloženje da su otklonili nedostatke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.