open-navfaktor-logo
search
FMROI
Dizdar u Neumu nakon uvredljivih grafita: Ovaj grad treba biti primjer suživota
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar danas je posjetio lokalitet objekta "Sarajka" u Neumu, nakon što su 24. januara osvanuli ispisani grafiti na ovom ugostiteljskom objektu čiji je vlasnik Jasmin Osmanović.
25.01.2024. u 16:56
get url
text

- Neum treba biti primjer suživota i mjesto s kojeg se šalju pozitivne poruke, te se stoga trebaju osigurati jednaka prava za sve članove zajednice. Još jednom osuđujem ovaj čin i pozivam na dodatni angažman i profesionalan pristup nadležnih organa, kako bi počinioci bili adekvatno kažnjeni, a porodici Osmanović nadoknađena načinjena šteta - kazao je Dizdar.

Također, danas je razgovarao s povratnicima u neumskom naselju Rabrani.

- Međutim, primjetno je da su na svim putokazima za Rabrane prelijepljeni nazivi ovog mjesta, što zbunjuje putnike koji žele stići u Rabrane. Odmah sam kontaktirao nadležne u JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine i tražio reakciju kako bi se u što kraćem roku na putokazima ponovno istaknuo naziv Rabrani s kojim se identifikuju mještani ovog neumskog naselja i koje posjećuju brojni građani Bosne i Hercegovine u ljetnim danima. Pozivam sugrađane da u ljeto nastave posjećivati Neum i tako podržavati domaći turizam, jer u razgovoru sa lokalnim stanovništvom se osjeti dobrodošlica i gostoprimstvo, unatoč postupcima pojedinaca - poručio je Dizdar,saopćeno je iz Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.