open-navfaktor-logo
search
Slavili Svetog Savu
Djeca u osnovnoj školi u Srebrenici veličaju četnike
U osnovnoj školi u Srebrenici danas je proslavljena krsna slava Svetog Save nakon čega su se svojim četničkim obilježjima na društvenim mrežama pohvalila djeca koja su učestvovala na svečanosti.
27.01.2020. u 17:16
get url
text

Djeca srebreničkih imama nisu prisustvovala ovoj svečanosti.

- Diskriminacija je neprihvatljiva po bilo kojoj osnovi, a pogotovo na nacionalnoj i vjerskoj osnovi. Stoga naša djeca neće biti prisutna na današnjim svečanostima, a na ostalim roditeljima je da odaberu hoće li im djeca ići na današnji i slične događaje - poruka je srebreničkih imama, čija djeca pohađaju Prvu osnovnu školu u Srebrenici.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Srebrenici Damir Peštalić kazao je da su "zbog ovakvih i sličnih istupa koji se ponavljaju godinama upozoravali na sve veću popularnost veličanja zločinaca i vrijeđanja žrtava genocida".

- Nemoguće je da direktor, pedagog i psiholog škole ne prate šta učenici rade po društvenim mrežama - kaže Peštalić.

On je izrazio svoju zabrinutost za ovakva ponašanja koja plaše bošnjačku djecu u Srebrenici.

- Pozivamo nadležne institucije da spriječe i kazne odgovorne za današnje istupe u školi u Srebrenici, kojima se veličaju oni koji su počinili genocid u Srebrenici - kazao je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica Damir-ef. Peštalić za Preporod.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.