open-navfaktor-logo
search
Učestvuju samostalno
DNS se prijavio za izbore u oktobru 2022. na svim nivoima
Predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Nenad Nešić predao je danas Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) Bosne i Hercegovine prijavu DNS-a za Opće izbore 2022. godine.
18.05.2022. u 15:25
get url
text

Nešić je tom prilikom izjavio novinarima da se DNS prijavio za izbore u oktobru 2022. godine na svim nivoima. Kazao je da će učestvovati samostalno na izborima za parlament RS-a, za Parlament BiH, za predsjednika RS-a i za člana Predsjedništva BiH.   

Upitan u vezi sa osiguravanjem finansijskih sredstava za održavanje izbora, Nešić je kazao da su jučer, na sjednici Vijeća ministara BiH, HDZ-ovi ministri bili protiv donošenja takve odluke.

- Živimo u nenormalnoj državi, jer mi danas, u maju, nemamo nacrt budžeta. U svakoj normalnoj državi gdje se budžet ne usvoji do nove godine ministri i vlada 'padaju', odnosno ljudi podnesu ostavku. Kod nas od toga nema ništa - kazao je Nešić.

Dodao je kako očekuje da i CIK BiH reaguje, da reaguje i predsjedavajući Vijeća ministara BiH i da jasno kažu da li postoje uvjeti da izbori budu održani kako je predviđeno zakonom, odnosno hoće li biti izbora u oktobru 2022. godine.

Na novinarsko pitanje u vezi s uvođenjem sankcija Rusiji, Nešić je odgovorio da je stav DNS-a i njega kao predsjednika da "treba graditi prijatelje i na Istoku i na Zapadu i zauzeti neutralan stav".   

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.