open-navfaktor-logo
search
Već mjesecima
Do Hitne pomoći u Sarajevu preko šahtova koji strše iznad asfalta, a cesta se često koristi i kao parking
Sarajevska Kolodvorska ulica iako je asfaltirana, nakon skoro dvije godine radova i obustave saobraćaja, još nije u potpunosti u fonkciji jer ne ispunjava osnovne standarde.
04.08.2022. u 08:22
get url
text

Kolodvorska ulica, u kojoj se nalazi i Hitna pomoć Kantona Sarajevo, bila je uzrovljena gotovo dvije godine zbog radova na izgradnji podzemne garaže te zbog spajanja na kanalizacionu mrežu objekta Sarajevo Tower.

Podzemna garaža u ovoj ulici je zajednički projekat Vlade Kantona Sarajevo i Općine Novo Sarajevo čija je izgradnja prema najavama trebala završiti u junu ove godine, međutim to se nije desilo.

Asfaltiranje ulice je obećao obaviti vlasnik Sarajevo Towera jer je ulica, između ostalog, bila uzrovljena zbog spajanja zgrade Sarajevo Tower na gradsku kanalizacionu mrežu te je saobraćaj u Kolodvorskoj ulici obustavljen za sva vozila, osim vozila Hitne pomoći, u oktobru 2021. godine.

Međutim, iako je vlasnik Sarajevo Towera ispunio obećanje te asfaltirao ulicu, ona još ne ispunjava osnovne standarde. Trenutna situacija u ulici izgleda tako da su šahtovi puno viši od nivoa ceste.

 {$galerijaFotografija}

Na ovaj problem su građani ovih dana upozoravali gradonačelnika Hasana Tanovića.

No to nije i jedini problem. Osim što je zbog viših šahtova nemoguće voziti normalnom brzinom, u Kolodvorskoj ulici je teško saobraćati i zbog nesavjesnog parkiranja građana na kolovoznoj traci.

{$galerijaFotografija}

Dodatni razlog zbog kojeg građani ukazuju na probleme u Kolodvorskoj ulici je i činjenica da se u njoj nalazi i Hitna pomoć KS, do koje je otežan pristup pacijentima, ali i vozilima Hitne pomoći. 

Iako su probijeni svi najavljeni rokovi za završetak radova, Tanović je rekao da će podzemna garaža biti završena uprkos prozivkama političkog miljea. U međuvremenu napravljen je parking pored mjesta gdje se gradi garaža i naplaćuje se. 

- Zaista mi je žao, ali izgleda da će ova G3 garaža, od političkog miljea nazvana "predizborna garaža" ipak biti završena. Tražili su da je "zatrpam" jer nije bilo rješenja, ali su zaboravili da nisam došao da se prilagođavam, već da rješavam i popravljam – poručio je Tanović.

Policija u Kantonu Sarajevo bi se također trebala pozabaviti ovom ulicom, odnosno obilaziti je malo češće. Imali bi pune ruke posla kada vide da je vrlo često jedna saobraćajna traka u potpunosti blokirana zbog parkiranih automobila. 

0J4A8521.jpg
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.