open-navfaktor-logo
search
Kanton Sarajevo
Dodatni javni poziv za tradicionalne zanate i obrte
Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo pripremilo je dodatni Javni poziv za dodjelu podsticajnih sredstava za očuvanje i razvoj tradicionalnih zanata - obrta za 2021.  
12.11.2021. u 16:59
get url
text

Pravo po tom Javnom pozivu mogu ostvariti zanatlije - obrtnici koji obavljaju djelatnosti tradicionalnih i starih zanata - obrta, čije je sjedište obrta i prebivalište u Kantonu Sarajevo, pod uvjetom da ispunjavaju uvjete i kriterije propisane Uredbom o kriterijima i postupku za ostvarivanje prava na podsticajna sredstva za očuvanje i razvoj tradicionalnih i starih zanata - obrta.

- U februaru smo objavili javni poziv za očuvanje i razvoj tradicionalnih zanata za koji smo imali osigurana sredstva od 250.000 KM. Obzirom da su, na prijedlog Ministarstva privrede, u Rebalansu budžeta Kantona Sarajevo za 2021. osigurana dodatna sredstva za ovu namjenu u iznosu od 250.000 KM, danas smo raspisali dodatni javni poziv, što ranijih godina nije bio slučaj u Kantonu - kazao je ministar privrede Adnan Delić. 

Javni poziv i pripadajući prijavni obrazac objavljeni su danas na stranici Ministarstva privrede KS na linku: VIDEO

Objava Obavještenja o tom javnog pozivu bit će sutra, 13. novembra 2021., te će od toga dana teći rok od 30 dana za podnošenje zahtjeva - prijave na Javni poziv, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.