open-navfaktor-logo
search
Lider SNSD-a
Dodik: Ambasador SAD-a hoda po RS-u i miješa se, očekujem četiri delegata u Domu naroda
Lider SNSD-a Milorad Dodik očekuje da ova politička partija ima četiri delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. 
28.11.2022. u 13:48
get url
text

- Prema onome šta smo razgovarali sa našim koalicionim partnerima to ne bi trebalo da bude problem, ali ne mogu reći sa sigurnošću imajući u vidu da su svi skočili od regiona, SAD-a, Velike Britanije da razgovaraju sa svakim zastupnikom i pokušavaju da slome njihovu volju - rekao je Dodik novinarima u Kotor-Varoši.

On je rekao da su neki sinoć i pozvani u Beograd da u ko zna kakvom formatu razgovaraju sa nekim ljudima koji nisu vlast.

- Ambasador SAD-a u BiH hodao je po Republici Srpskoj i miješao se u unutrašnje stvari, a u politički život se miješaju svaki dan. Britanci prijete, prizivaju, ohrabruju i šta sve ne i sve je odjednom postalo važno. Važno je zato što smo imali netačnu tvrdnju da je od pet delegata u Domu narodu nametnuto da je prosta većina četiri, iako matematika kaže da je to tri - rekao je Dodik.

On je ponovio da je zato važno da SNSD ima četiri kandidata da bi se tamo moglo na najbolji način zaštititi interes Republike Srpske što SNSD radi na najbolji način.

Dodik kaže da lider SDA Bakir Izetbegović jučer poziva opoziciju iz Republike Srpske da zajedno formiraju vlast na nivou BiH, što je matematički moguće, ali funkcionalno nikako.

- Vidjet ćemo, koalicija oko SNSD-a ima apsolutnu većinu u Republici Srpskoj pa će se vidjeti šta je moguće, a šta nije - istakao je Dodik.

On kaže da je Sarajevu potrebno da Republiku Srpsku okrivi za sve, odnosno za neke zastoje, ali da to neće uspjeti.

- Vratite nas na Ustav BiH jer Republika Srpska neće BiH koja je suprotna ovom ustavu. Ako hoćete BiH, vratite se Dejtonskom sporazumu što smo jasno rekli i tu nema dileme - rekao je Dodik.

On je ponovio da Republika Srpska neće BiH kreiranu u ambasadama SAD-a i Velike Britanije, zemalja koje su uvijek bile protiv RS-a i urušavali je do mjere da ne može da postoji.

- Zar protiv Republike Srpske nije bilo uvođenje Oružanih snaga BiH, obavještajne službe, Suda i Tužilaštva - rekao je Dodik i napomenuo da je i fiskalni sistem dijelom prenesen na nivo BiH, a da svega toga u Dejtonu nema.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.