open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Dodik Bećiroviću: Ozbiljan političar bar za Kurban-bajram treba da se suzdrži od nezrelih komentara i moljakanja
Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik reagirao je na današnje izjave člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića.
28.06.2023. u 13:21
get url
text

- Ozbiljan političar bar za veliki islamski praznik Kurban-bajram, kao i za naš Vidovdan, treba da se suzdrži od nezrelih političkih komentara i stalnih apela i moljakanja koje upućuje međunarodnoj zajednici.

Od Denisa Bećirovića se ne može očekivati da bude ozbiljan političar -naveo je Dodik na Twitteru.

Bećirović je komentirajući jučerašnje događaje u Banjoj Luci kazao da je "jučer NSRS ranila Dejtonski mirovni sporazum, metaforički rečeno od jučer je Dejtonski mirovni sporazum na aparatima".

VEZANI TEKST - Bećirović strancima dao rok od sedam dana da zaustave ubijanje Dejtonskog sporazuma, a onda...

Naglasio je da "međunarodna zajednica i njeni predstavnici imaju priliku da izvrše reanimaciju sporazuma, da ga vrate u život".

- Kao član Predsjedništva ostavljam sedam dana međunarodnoj zajednici, a posebno svjedocima Dejtonskog mirovnog sporazuma, da zaustave ubijanje Dejtonskog mirovnog sporazuma. Jučerašnjom odlukom NSRS je izvršen najteži udar na Sporazum. Toga moraju biti svjesni svi i u Bosni i Hercegovini, i u međunarodnoj zajednici. Ovo što radi Milorad Dodik i njegovi sljedbenici je velika nesreća i za entitet RS i za državu, ali i regiju. Jedini dobitnik je Putinov režim, toga moraju biti svjesni i na zapadu. Želim upozoriti sve one koji mogu djelovati da je krajnje vrijeme da djeluju, u skladu s Dejtonskim mirovnim sporazumom - poručio je Bećirović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.