open-navfaktor-logo
search
Obrušio se
Dodik: BiH je nevoljena, historijski falsifikat, živi mrtvac, jaka Srbija je naš interes
Milorad Dodik danas je reizabran za predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata na sedmom Saboru stranke u Dobiju. U izvještaju koji je podnio obrušio se na Bosnu i Hercegovinu, Ustavni sud Bosne i Hercegovine.
30.09.2023. u 15:49
get url
text

- Ustavni sud Bosne i Hercegovine je antisud. Stvoren je i pretvorio se u egzekutora i eliminaciju RS-a i zato je opravdano sve ono što smo činili kada smo se borili protiv Ustavnog suda. To je sud koji gazi prije svega Bosnu i Hercegovinu - kazao je Dodik.

Onda se obrušio na Bosnu i Hercegovinu.

- Bosna i Hercegovina je za nas prisilna zajednica stvorena u određenom historijskom trenutku. Najveći problem u BiH je naša prošlost. Bosna i Hercegovina je i nesigurna zajednica, nevoljena. Bosna i Hercegovina je historijski falsifikat i to najbolje vidimo kroz nastojanja kroz priču o Tvrtku i isticanju njegove biste u Sarajevu. Bosna i Hercegovina nema nijednu značajnu ideju koja je okuplja, to je zemlja u kojoj je sve različito.

Ona je podijeljena i neuspješna. Ali u toj BiH smo primorani da živimo. BiH je živi mrtvac koji hoda, koja se hrani hranom koju bi trebalo da osigura samo RS za njeno preživljavanje. Zato će BiH za nas ostati okvir za neslobodu i nebudućnost. Jaka RS u dobroj saradnji sa Srbijom, sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem doprinijela je da RS vrati samopouzdanje. Jaka Srbija je naš interes - poručio je Dodik.

Kazao je i da će se u nekom budućem periodu "možda stvoriti mogućnost predlaganja sporazuma o mirnom razlazu između RS-a i Federacije BiH", prenosi RTRS

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.