open-navfaktor-logo
search
Lažni mu, kao i Schmidt
Dodik brutalno vrijeđao: Murphy zamislio da je veliki igrač, koju god balegu podigneš, on je ispod nje
Milorad Dodik, predsjednik entiteta Republika Srpska, na konferenciji za medije nakon sastanka u Delegaciji Evropske unije gdje je bio zajedno sa predstavnicima "Trojke" (SDP, NS i NiP) Elmedinom Konakovićem, Nerminom Nikšićem i Edinom Fortom te Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ-a, a na poziv direktorice za Evropu u Službi za vanjske poslove EU-a Angeline Eichhorst, brutalno je izvrijeđao ambasadora SAD-a u Bosni i Hercegovini Michaela Murphyja.
12.07.2023. u 13:03
get url
text

Dodik je po ko zna koji put ponovio da je Christian Schmidt lažni visoki predstavnik, a sada mu se na listi "lažnih" pridružio i američkog ambasadora Murphyja. 

- BiH ništa ne može uraditi od tih famoznih stranaca koji nam stalno predlažu šta oni misle, pa tako sad pored ovog lažnog Schmidta imamo i lažnog američkog ambasadora Murphyja koji je očigledno postao tetka za sve. Koju god balegu podigneš, on je ispod nje u BiH. Čovjek se lažno predstavlja da on može donijeti odluke za sve, on drži predavanja kako mi treba da se ponašamo, krećemo... Čovjek je zamislio da je on veliki igrač i da on sve može - nabrajao je Dodik. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.