open-navfaktor-logo
search
Žestoka politička svađa
Dodik dao Mićiću rok dva dana, Šarović poručio: Neka odluči ili leti iz SDS-a
Prošireni Izvršni odbor Gradskog odbora SDS Bijeljina je na sinoćnoj sjednici, na kojoj su učestvovali svi odbornici iz Skupštine Grada, zastupnici u Narodnoj skupštini RS iz Bijeljine, kao i funkcioneri stranke u Bijeljini, dao čvrstu podršku predsjedniku GO SDS i gradonačelniku Bijeljine Mići Mićiću u njegovim naporima da riješi nesporazume sa rukovodstvom Stranke. 
06.03.2020. u 11:05
get url
text

Također, Izvršni odbor je bezrezervno podržao nacrt sporazuma sa SNSD-om i opredijeljenost da se postigne što šira koalicija i konsenzus oko razvojnih ciljeva grada Bijeljina u najboljem interesu stanovnika Semberije.

Poručeno je i da će Gradski odbor i cjelokupno rukovodstvo Srpske demokratske stranke u Gradu Bijeljina nastaviti da ulaže napore da se održi jedinstvo SDS, pozvao rukovodstvo Stranke da razumije lokalne specifičnosti svakog grada i općine i da, u skladu s tim, djeluje u interesu građana i Srpske demokratske stranke.

Lider SNSD-a Milorad Dodik sinoć je u Bijeljini poručio Mićiću da se izjasni u roku od dva dana. Kazao je da ga ne interesuje šta radi i šta će raditi SDS, nego kako će reagirati Mićić. Podsjećanja radi, prije sedam dana Mićić i Dodik su sklopili koalicioni dogovor, prema kojem bi kandidat koalicije SNSD-a i bijeljinskog SDS-a za gradonačelnika tog grada na oktobarskim izborima bio on.

Ako dobiju izbore, nakon dvije godine, po principu rotacije, funkciju gradonačelnika bi trebalo da preuzme kadar SNSD-a, a SDS-u - ili bar grupi okupljenoj oko Mićića - pripale bi funkcije zamjenika gradonačelnika i predsjednika Gradske skupštine. 

Predsjedništvo SDS-a prije dva dana odbacilo je sporazum koji je postigao sa SNSD-om.

- Nisam ni glasao za tu odluku, jer politiku posmatram drugačije i mislim da je ona usmjerena ka tome da korist imaju građani. Riječ je o 12 bitnih projekata za grad. Velike projekte Bijeljina ne može završiti sama i zato smo napravili sporazum - rekao je Mićić, dodajući kako je razočaran odlukom Predsjedništva. 

On je najavio da će vidjeti na sjednici Gradskog odbora koje će dalje korake preduzeti.

- Tražit ćemo neko rješenje. Rekao sam da nikada neću preći u SNSD i nismo razmišljali u tom pravcu kada smo pravili sporazum- rekao je Mićić.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović jasno je sinoć u emisiji Puls BN TV poručio Mićiću da će biti isključen ako ne odustane od sporazuma sa SNSD-om.

- Ukoliko Mićo Mićić ne odustane od koalicionog sporazuma sa SNSD-om i Miloradom Dodikom, bit će isključen iz stranke - rekao je Šarović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.