open-navfaktor-logo
search
Vijeće sigurnosti
Dodik: Džaferović nije pokazao ništa novo osim ponovne mržnje prema Srbima
Obraćanje Christiana Schmidta u Vijeću sigurnosti i optužbe predstavnika Velike Britanije na račun Republike Srpske za stanje u BiH, rezultat je nemoći Zapada u pokušaju da kontrolira procese na Balkanu, rekao je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.
11.05.2022. u 21:00
get url
text

U izjavi za RTRS Dodik je rekao da je "očigledna kriza i u međunarodnim institucijama, jer je Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija (UN) prekršilo procedure i dozvolom za obraćanje Schmidtu, ali i članu Predsjedništva BiH Šefiku DŽaferoviću".

Ovim se, ističe Dodik, pokazalo da BiH nema šansu.

Komentirajući obraćanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika DŽaferovića, Dodik je poručio da "Džaferović nije pokazao ništa novo osim ponovne mržnje prema Srbima".

- Zato je i požurio i tako se naprosto pojavio u New Yorku da bi mogao ponovo da kleveće i da laže prema Srbima, tvrdeći samo ono što je on mislio da je istina. To govori o tome da je to isto Vijeće sigurnosti prekšilo i procedure i sam Ustav BiH - istakao je Dodik.

Dodik je naglasio da Džaferović nije više pozicionirani zvaničnik od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije, ako nije govorio u ime Predsjedništva.

- Pošto nije bio u ime Predsjedništva, to samo govori da on ima jedan stereotip o tome koji želi da provede pod svaku cijenu i da naprosto oni sami doprinose destabilizaciji i razbijanju same BiH. I ova sjednica pokazuje da ona nema nikakvu šansu. Koliko ćemo se mrcvariti u tom jednom beskorisnom, organizovanom pojmu, kako se zove BiH, pokazat će vrijeme - rekao je Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.