open-navfaktor-logo
search
Ako hoće, neka provjeri
Dodik: Imamo policijske mjere prema Schmidtu, ali nisu za javnost, povećat ću plaću Durakoviću za 10 posto
Predsjednik RS-a Milorad Dodik upitan da li je na današnjem sastanku koji je organizovao u Banjoj Luci bilo riječi o eventualnim policijskim mjerama prema visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini Christianu Schmidtu, kazao je da neke mjere nisu za javnost.
13.09.2023. u 12:37
get url
text

- Nećemo dopustiti da vršlja ovdje. Naravno da imamo mjere, samo nisu naravno za javnost. Mi nikome ne prijetimo, ali nećemo prihvatiti čovjeka koji nema legitmitet da ovdje vršlja, nećeš ući u institucije, nisi dobrodošao, praviš nam problem, ljudi će te ganjati po ulicama, šta ćemo s tobom… Niti znaš da li da ga braniš niti ne braniš. Pošto smo opredijeljeni da svakom turisti damo sigurnosne garancije, štitit ćemo i njega – kazao je danas Dodik.

Istakao je da MUP RS-a više neće davati pratnju Schmidtu kada je u RS-u.

- Ako hoće, neka provjeri. Ako mi čujemo da se negdje nešto dešava, naravno da ćemo intervenisati, da zaštitimo ljude, turiste, njihove živote – rekao je Dodik.

Kazao je kako ima informacije da je dio opozicije prvo pristao da se jučer sastane sa Schmidtom u Banjoj Luici, a da je navodno to jedino odmah odbio Milan Miličević, predsjednik SDS-a, dok su prema Dodikovim informacijama, sastanak prvo prihvatili Jelena Trivić, Igor Crnadak i Branislav Borenović.

Kazao je i kako razmišlja da za 10 posto poveća plaću potpredsjedniku RS-a Ćamilu Durakoviću koji je odbio da se sa Schmidtom sastane bilo gdje osim u svom kabinetu.

- Taj sastanak je zabranjen u prostorijama koje pripadaju Palati RS-a. Razmišljam da mu povećam plaću jer je odbio da se sastane u nekoj kafani. Ako je to tačno, odmah ću ga nagraditi, što znači da već sljedeći mjesec mogu da ga kaznim. A njemu nije stalo do plaće nego političkog stava – izjavio je Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.