open-navfaktor-logo
search
Očekivano
Dodik iznio uvrede nakon sankcija, pominje žbirove, kretene: Da RS uvede sankcije Bidenu i sinu narkomanu, da se sprdamo
AUTOR: ATV/Faktor
19.06.2024. u 21:00
get url
text
Milorad Dodik
Milorad Dodik
Predsjednik RS-a Milorad Dodik komentirao je u svom stilu nove američke sankcije osobama i firmama povezanim s njegovim sinom Igorom.
Očekivano, uputio je salvu uvreda na mnoge adrese, ali je ustvrdio i da BN upravlja opozicijom, da "ko se zadnji smije, najljepše se smije", da bi onda trebao RS uvesti sankcije američkom predsjedniku Joeu Bidenu i "njegovom sinu narkomanu". 
Kako prenosi ATV, Dodik je rekao "da mu je jasno da se radi o nizu neistina koje su tamo iznijeli, a koje će koristiti BN i opozicija da bi mogli da lažu u javnosti".
- Nama je jasno da se radi o nizu laži koje su tamo iznijeli. Spakovani propagandni trikovi koji treba da asociraju na mafiju, mrežu, sistem finansiranja. "Vjerovatno se prebacuje novac putem tih kanala". To Amerikanci govore kada nemaju nikakve dokaze. To govori da lažu. Ovdašnji američki ambasador zajedno sa domaćim žbirovima čine da potkopaju značajan dio ekonomije. Tu radi oko 700 zaposlenih. A zamislite tu Ameriku koja sankcioniše dva medija u Srpskoj. Zato što promoviše neku politiku. BN promoviše američku politiku, pa što njima ne uvedu sankcije? To je dozvoljeno, čak i korisno - rekao je Dodik.
Kazao je da je "iznenađen površnošću i lažima, a sve je tako napisano da bi BN i opozicija mogli da lažu u javnosti".
Dodik kaže i da su oni vjerovatno i dali te kvalifikacije: "Znamo da opozicijom upravlja BN. Da njih nema, ne bi bilo ni opozicije".
- Zamislite da američki ambasador (Michael Murphy) u Sarajevu štiti srpski narod. Murphy je obični kretenčina. Vjerujem da to nije Amerika. Muslimani se smiju, njima je lijepo. Ne bi želio da budem bukvalan, ali ko se zadnji smije, najljepše se smije. To nije način na koji BiH može da se gradi. Nije lako, zagorča se život mnogima. Onda idu njihove advokatske firme i nude da one za pet miliona skinu te sankcije. Ako mogu biti mafijaši, nema većih od njih.
Sad oni pokušavaju da od Milorada Dodika i njegove porodice naprave nešto koruptivno. Da mogu da nađu nešto, mislite li da me ne bi proganjali za korupciju? Ne bi izmislili onog Schmidta da nametne zakon. Četiri puta u prethodnih sedam godina vršili su finansijsku obradu svih mojih članova porodice. Nikada nisu izašli javno s tim. Neka izađu, pa da vidimo.
Usput, Bidenov sin zaglavio u zatvoru zbog droge i oružja i to je fer. Možda bi mi onda trebali uvesti sankcije Bidenu. Da se sprdamo. Zanimljivo mi je da kažemo da Republika Srpska uvede sankcije Bidenu i njegovom sinu narkomanu i zabranimo ulazak u Srpsku. Onda bi vjerovatno Murphy zinuo da brani, i njemu bi uvalili sankcije jer podržava sankcionisane ljude. Uvode sankcije mojoj kćerki i sinu jer sarađuju sa mnom. S kim da sarađuju? Sa Murphyjem? I Murphy će biti bivši. Nama je važno da osiguramo da dva medija ATV i UNA nastave da rade. Strašna je stvar da to što se stalno zagovara, sloboda medija i demokratija, to ne možemo da vidimo kod njih. A šta je sa vašim kolegama u Srpskoj ili BiH? Jeste li čuli da je neko rekao to se ne radi. Toliko o hrabrosti, objektivnosti i slobodi govora - rekao je Dodik.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.