open-navfaktor-logo
search
"Ambasador pretjerao"
Dodik: Murphy je potrčko, glumi nekog velikog, nepotrebno se miješa u unutrašnje stvari BiH
Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik verbalno se obrušio na američkog ambasadora u Bosni i Hercegovini Michaela Murphyja zbog njegovih komentara o državnoj imovini koji neustavnim zakonom želi prigrabiti RS. 
30.12.2022. u 13:42
get url
text

VEZANI TEKST - Amerikanci o Dodikovom zakonu: RS će morati poštovati odluke Ustavnog suda, BiH je titular državne imovine

- Gledam i slušam onog prepotentnog ambasadora Murphyja i pitam se kako jednu ozbiljnu zemlju može da predstavlja jedan spekulant i čovjek koji govori neistine.

Sjećam ga se još iz vremena kad je bio uporni potrčko svojih ranijih šefova. Danas pokušava da glumi nekoga velikog i misli da i dalje živi u vremenu kada je karijeru gradio servilnim podaništvom. Nije primijetio da se vrijeme promijenilo i da je i on nakupio više godina.

Gospodine Murphy, ne postoji vlada BiH. Zašto lažete kada Vijeće ministara BiH nazivate vladom? BiH nema vladu i Vi svojom lažnom tvrdnjom hoćete tako nešto da uspostavite. Ali to se ne tiče Vas. To je riješio Ustav BiH. 

Kad se već nepotrebno miješate u unutrašnje stvari BiH, onda bar poštujte njen Ustav. Očigledno, to za Vas ne postoji. Imate svoju lažnu agendu i hoćete svoj lažni pristup da pretvorite u pravila.

Volite kad držite predavanja drugima. Samo ovakva BiH može da bude Vaše utočište, inače da je iole ozbiljna zemlja, davno bi Vam dala do znanja da ste pretjerali i da je najbolje da Vaše pregalaštvo nastavite tamo odakle ste došli - poručio je Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.