open-navfaktor-logo
search
Govorio u Beogradu
Dodik na kongresu Dačićevog SPS-a: Republika Srpska je država srpskog naroda na prostoru BiH
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da dolazi vrijeme nacionalnog i političkog okupljanja Srba u kojem će morati dati jedinstvene odgovore i podići svoju integraciju na viši vrijednosni nivo, te da je osnovna politika Republike Srpske što veće povezivanje sa Srbijom.
17.12.2022. u 14:00
get url
text

- Dolazi vrijeme u kojem ćemo se baviti problemima, a ne nama samima, dati jedinstven nacionalni narodni odgovor na izazove koje Srbi kao narod imaju, bez obzira na kojim prostorima bili - rekao je Dodik, koji se kao gost obratio u Beogradu na kongresu Socijalističke partije Srbije čiij je lider Ivica Dačić.

Dodik je istakao da srpski narod treba da ostane izvan postojećih stigmatizacija i pokušaja da se Srbi i Srbija i Republika Srpska stave samo na jednu stranu, kao da historija nema svoje trajanje, niti prošlo, ni buduće.

- Da kao takvi ostanemo svi zajedno okupljeni oko Srbije kao matične države i Republike Srpske kao države srpskog naroda na prostoru BiH - naveo je Dodik, prenosi RTRS.

On je dodao da misli da Republika Srpska i Srbija, čitav srpski narod i u Crnoj Gori i bilo gdje, moraju da podignu svoju integraciju na viši vrijednosni nivo i da sve ono što je do sada učinjeno ima još veći značaj.

- Ponosan sam na činjenicu da danas Srbija i Republika Srpska imaju najbolji mogući oblik saradnje, zahvaljujući naporima rukovodilaca i jedne i druge republike i uvjeren sam da se sve više razumijemo i podržavamo - istakao je Dodik.

On je naveo da je osnovna politika Republike Srpske što veće povezivanje sa Srbijom, kao maticom i matičnom državom srpskog naroda i sa svim ljudima.

- Mi želimo da sačuvamo sve ijednu živu srpsku i svaku dobru glavu, koja na ovim prostorima egzistira u nadi da ćemo zajedno naći odgovore na izazove koji nas vuku u destabilizaciju. Zato je politika stabilnosti, mira i jedinstva apsolutno nezamjenjiva - rekao je Dodik.

Dodik je zahvalio Srbiji i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću za saradnju koju imaju, koja je prožeta politikom koju vode.

- Vjerujem da samo ispravna politika podrazumijeva koaliciono i partijsko okupljanje oko važnih vrijednostnih stvari - rekao je Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a.

Dodik je čestitao Dačiću i SPS-u uspješnu organizaciju i sprovođenje ovog kongresa i sve uspjehe koje su ostvarivali političkim radom u borbi za stabilizaciju Srbije i čitavog regiona, te zahvalio za činjenicu da je SPS jedna od partija koja je nesumnjivo gradila temelje Republike Srpske, čije pozdrave građana prenosi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.