open-navfaktor-logo
search
Teške riječi
Dodik načisto pobjesnio: Inzko je smlata! On je plaćenik SAD-a i muslimana
Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a, obrušio se na jutrošnjoj konferenciji za medije i na Valentina Inzka, visokog predstavnika u BiH. 
27.02.2020. u 11:24
get url
text

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a, obrušio se na jutrošnjoj konferenciji za medije i na Valentina Inzka, visokog predstavnika u BiH. 

Na pitanje novinara da komentira Inzkove posljednje izjave u vezi s tim da su Dodik i ljudi oko njega prešli "crvenu liniju" te da sve više zemalja podržava korištenje bonskih ovlasti, predsjednik SNSD-a je "raspalio" po Inzku.

VEZANI TEKST - Inzko upozorio: Pređena je crvena linija, sve više država je za bonske ovlasti

- Ma to je prošlo vrijeme, kakva bonska ovlaštenja?! On od dosade ne zna šta bi. On se pokazao zlotvor prema srpskom narodu i Dejtonu. Izvršio je značajnu centralizaciju, to nije volja srpskog naroda - rekao je Dodik te dodao kako se sada priča "da su na to pristali i Srbi koji su glasali" u Parlamentu BiH. Tvrdi da su glasali jer su bili pod ogromnim pritiskom te da se pod takvim uvjetima donesene odluke "ne računaju".

-Austrijanci su nama poslali i onog Kalaja (Benjamin Kalaj). Nametao nam je iste vrijednosti kao Inzko. Kao i Wolfgang Petrich. Inzko je smlata! Dok je radio za SAD bio je protivsrpski orjentisan. Inzko je plaćenik SAD-a. Inzko je plaćenik muslimana.... Prijetilo se meni i 2015. godine, od većih frajera nego što je Inzko. On napada na ustavni poredak. Ima duple aršine - nabrajao je Dodik.

Zaključio je kako "postoji interes Bošnjaka da eliminiraju Srbe i Hrvate" i da im u tome pomaže Inzko.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.