open-navfaktor-logo
search
Predsjednik RS-a
Dodik nakon prijema u Sarajevu hvalio Kinu i kritikovao Zapad
Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Rešpublika Srpska (RS) Milorad dodik objavio je na svom Twitteru da je večeras prisustvovao svečanom prijemu koji je u Sarajevu upriličio kineski ambasador u BiH Ji Ping povodom 74 godine od osnivanja Narodne Republike Кine.
28.09.2023. u 20:43
get url
text

Tim povodom Dodik je na ovoj društvenoj mreži poručio kako "Кina sve više postaje najvažniji finansijski i investicioni partner Republici Srpskoj, dok RS uvažava kinesku državu, narod i sva dostignuća koja ostvaruju".

- Sve to postižu odricanjem mnogih ljudi kineskih naroda, koji su našli u sebi sinergiju da naprave jednu moćnu državu i naciju i to treba poštovati - naveo je Dodik, obrušivši se potom na Zapad.

- Potpuni antipod Zapadu, gdje svaka vrsta razgovora, pomoći, podrške ide s političkim uslovljavanjem. To sa kineske strane ne možete da vidite. Zato treba poštovati njene napore u globalnim odnosima da uspostavi jedan novi multipolarni svijet koji je usmjeren na saradnju između država i naroda bez ugrožavanja njihovog suvereniteta i teritorijalnog integriteta. Jedan predan odnos u podršci raznim projektima - naveo je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.