open-navfaktor-logo
search
Nove prijetnje
Dodik nakon sankcija SAD: Republika Srpska će biti nezavisna i to je ubrzano ovim procesima
Republika Srpska ide dalje, neće stati i niko je neće uništiti, izjavio je predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik.
21.10.2023. u 14:53
get url
text

On se oglasio nakon što su vlast SAD-a na crnu listu stavili njegovu kćerku i sina, Goricu i Igora, te firme i njihovom vlasništvu.

Dodik je poručio da će Republika Srpska "onositi teške političke odluke u budućem vremenu", prenosi RTRS.

On je SAD optužio za neprijateljstvo prema Republici Srpskoj, a "to što oni sada pokušavaju da svedu sve na Milorada Dodika i njegovu porodicu, to su stari štosovi imperijalista koji misle da je sve tako. Naravno da nije tako"

- Vidjećemo kako će to izgledati. Јa mislim da će prije Republika Srpska biti nezavisna. Ubrzana je sa ovim procesima koji rade i to nije odbrana Milorada Dodika, već je to odbrana Republike Srpske. Znam šta oni hoće. Oni hoće da sklone ljude od autoriteta koji hoće da prigrle Dejtonski sporazum i ono što nam je Dejton dao – poručio je, između ostalog, Dodik, te poručio da "u tom pogledu, ne želimo da izgubimo nijednu nadležnost".

- Oteli ste nam 90, ne možete više nijednu. I tih 90 ćete morati da vratite. I to je naša politika. To što se vama ne sviđa je neki drugi par rukava. To je naša politika. Da li uspijevamo odmah u svemu tome? Ne. Prije pet godina niko nije smio ni da kaže ništa o referendumu, o samostalnosti Srpske. To je realna alternativa. Za nas je budući život i realna alternativa samostalnost Republike Srpske – naveo je Dodik.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.