open-navfaktor-logo
search
Govor na Kozari
Dodik ne odustaje: BiH je cilj muslimana, ovo treba da bude vijek srpskog ujedinjenja, državnog i nacionalnog
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas na Kozari, na obilježavanju 80-godišnjice bitke za Kozaru tokom Drugog svjetskog rata,  da je prošli vijek bio vijek srpskog stradanja, a da ovaj treba da bude srpskog ujedinjenja - državnog i nacionalnog.
03.07.2022. u 13:40
get url
text

On je, kako prenosi RTRS, istakao da u političkom procesu Republiku Srpsku treba pripremati za odlučujuću odluku jer BiH, kako je naglasio, nije dobra ni za Republiku Srpsku ni za Srbe.

- Ona sprečava našu slobodu, razvoj, sprečava da možemo da dišemo punim plućima. Muslimani žele da zadrže BiH kao svoj definitivni cilj. Svijet se promijenio i ući će u novu konstelaciju, a mi treba da ostanemo jedinstveni i sigurni, povezani, snažni - rekao je Dodik na obilježavanju 80 godina od Bitke na Kozari.

On je istakao da su Srbi stradalnički narod, koji je tokom prošlog vijeka izgubio više od pola populacije.

- Sada ovo treba da bude vijek našeg srpskog ujedinjenja - srpskog, državnog i nacionalnog. Da li će ova generacija to uspjeti ili neće, to nije važno, ali je važno da oni koji dolaze to imaju u glavi, ne samo kao ideju, nego kao cilj - poručio je Dodik.

Dodik je poručio da RS danas može biti sigurna, dodajući i da je Srbija danas stabilna i jaka, što je važno i za RS, koja se bori sa vidljivim i nevidljivim neprijateljima svaki dan.

- Svaki dan je borba i izloženi smo pritiscima, ali nam je lakše kad znamo da je Srbija tu. Moja uloga kao vodećeg funkcionera je da obezbijedim mir i stabilnost - rekao je Dodik.

Dodik je naveo da je siguran da snažna Republika Srpska ulazi u godine kada će joj se ponuditi da sama odluči na koji način će ići dalje.

- Ići ćemo zajedno i ne smijemo drugačije. Što se tiče puteva u politici, oni ne postoje, oni se grade hodanjem. Moramo da izgradimo naše zajedništvo - rekao je Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.