open-navfaktor-logo
search
Izjava za Balkan TV
Dodik ne odustaje i tvrdi: 10 država svijeta spremno priznati nezavisnost RS-a
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je za novosadsku televiziju Balkan TV da je Republika Srpska stabilna bez obzira na sve što se pokušava uraditi na njenoj destabilizaciji i saplitanju volje naroda.
15.10.2022. u 09:23
get url
text

- RS će se dalje graditi i razvijati bez obzira na uslovljavanja iz EU i blokade finansiranja započetih projekata. RS ima svoje ekonomske i političke partnere. Čak 10 zemalja svijeta trenutno bi priznalo i nezavisnu i samostalnu Republiku Srpsku - rekao je Dodik.

Dodik je istakao da će uskoro svi građani RS-a, ma gdje da se nalaze ili žive u nekim drugim zemljama regiona i svijeta, dobiti identifikacione kartice sa kojima će ostvarivati sva prava Republike Srpske.

Nakon Općih izbora, BiH je ponuđen i kandidatski status za Evropsku uniju, a član Predsjedništva BiH sumnja u bilo kakav napredak, kako kaže, sa ovakvom međunarodnom upravom i OHR-om.

Govoreći o trenutnoj situaciji u svijetu, Dodik je rekao da je očigledno da su ograničeni svjetski energetski resursi ključni i da je ono što će se desiti uskoro formiranje energetske zajednice u kojoj će biti i Republika Srpska.

- O ovome sam razgovarao i sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom - naglasio je Dodik.

Kada je riječ o ponuđenom kandidatskom statusu BiH za EU, Dodik kaže da je to važno, ali da sumnja da ovakva BiH sa međunarodnom upravom i OHR-om može ostvariti bilo kakav napredak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.