open-navfaktor-logo
search
O otkazanom sastanku
Dodik: Nekima EU nije prioritet, nisu došli na sastanak; Konaković danas u Dohi
Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS i lider SNSD-a Milorad Dodik oglasio se na svom Twitter profilu o sastanku državne koalicije, SNSD-a, HDZ-a i "Trojke", koji je bio zakazan za danas u 14 sati, a koji je otkazan.
11.12.2023. u 14:45
get url
text

VEZANI TEKST - Otkazan sastanak SNSD-a, HDZ-a i "Trojke": Nema spremnosti za razgovor

- Danas je u Sarajevu, u 14 sati, trebalo da održimo sastanak lidera stranaka partnera u vlasti na nivou BiH. Jutros smo saznali da na tom sastanku neće biti svi lideri partija koje čine to partnerstvo. Mi iz Republike Srpske bili smo spremni da krenemo za Sarajevo, a onda vidimo da nije tačna priča sarajevskih političkih struktura da su evropska pitanja najvažnija tema ovog vremena - napisao je Dodik.

Dodao je kako "Evropska unija nije iskreni cilj, kako to pokušavaju da predstave oni koji su najveći zagovornici ovih političkih teza, a ne pojavljuju se na sastanku".

- Na bazi stalnih podmetanja i laži pokušavaju da naprave svoj "kvalitetan pristup" evropskom putu, a danas imaju druge prioritete. Od njih nikada ozbiljnih sagovornika - naveo je Dodik.

VEZANI TEKST - Konaković na 21. Doha Forumu: Želimo graditi svjetliju budućnost

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH danas je saopćeno da je ministar vanjskih poslova i lider NiP-a Elmedin Konaković danas na Doha Forumu u Kataru.

Iz Ministarstva je saopćeno da je u okviru Foruma Konaković učestvovao na panelu "Ka slojevitom svijetu: Preispitivanje saveza".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.