open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo BiH
Dodik o razgovoru s Peachom: Ne mislim da je BiH potreban izaslanik
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik nakon sastanka sa britanskim izaslanikom sir Stuartom Peachom kazao je kako mu je poručio da je državi potreban unutrašnji dijalog. Dodao je kako je Peachu govorio o srpskim civilima nastradalim tokom bombardovanja NATO-a.
14.12.2021. u 18:33
get url
text

Dodik je naveo kako je izaslanik britanske vlade upoznao tročlano Predsjedništvo sa njegovom misijo...

- I da nas ohrabri na dijalog. Ne mislim da je BiH potreban izaslanik. Potreba nam je unutrašnji dijalog i da nema nikakvih tabu tema. Da stavimo sve tačke na dnevni red i da postignemo politički dogovor - istakao je Dodik javlja N1.

VEZANI TEKST - Predsjedništvo BiH: Dodik s rukom u džepu pozdravio britanskog izaslanika Peacha

Sir Peach je tokom razgovora izrazio žaljenje zbog smrti "56 ili 59" britanskih vojnika poginulih u Bosni i Hercegovini, otkrio je Dodik, a on mu je rekao da je stradalo mnogo Srba civila od bombardovanja NATO-a .

- I za njima treba jednako žaliti. U BiH nema rata i histerija koja se pravi je potpuno nepotrebna. RS se ponaša u skladu sa Ustavom i neće ići mimo Ustava - poručio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda.

Na kraju je dodao kako je Republika Srpska "faktor i strana" koju treba biti poštovati u Bosni i Hercegovini i da drugačije ne može ako se "želi ići dalje".

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.