open-navfaktor-logo
search
Nisu pogledali Ustav BiH
Dodik o stavu Evropskog parlamenta: Oni ne znaju šta se dešava, meni je suđeno, a niko me ništa nije pitao
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da stavovi Evropskog parlamenta o BiH pokazuju da evropski parlamentarci ne znaju šta se dešava u BiH, da barataju pogrešnim informacijama i da se vjerovatno informirajuu iz medija koji, kako je kazao, već mjesec dana, svaki dan, eksluzivno najavljuju rat u Ukrajini.
17.02.2022. u 16:52
get url
text

Dodik je kazao da je "Evropski parlament demonstrirao takav nedostatak demokratičnosti da se on prvi put ozbiljno zapitao da li evropske vrijednosti uopšte postoje".

- Meni je otprilike suđeno, a da me niko ništa upitao nije. Da niko nije došao u Republiku Srpsku da vidi o čemu se radi. I što je najgore, niko od tih parlamentaraca koji su digli ruku nije pogledao Ustav BiH, dostupan na internetu, jer da jeste, niti bi zauzeli stavove koje su zauzeli, niti bi se čule kvalifikacije koje su se čule - rekao je Dodik za Srnu.

VEZANI TEKST - Evropski parlament pozvao na uvođenje sankcija Miloradu Dodiku

Dodik se pita "zar 504 ozbiljna čovjeka mogu i pomisliti da se jedna država raspada jer o njoj kritički govori jedan čovjek i da li su ozbiljni ako misle da će u BiH procvjetati ruže samo ako uvedu sankcije bilo kome", prenosi RTRS.

- Umjesto da su se potrudili da razgovaraju sa nama, odlučili su se da razgovaraju o nama. U takvim uslovima jasno je da i stavovi parlamenta nisu mogli biti drugačiji. Uz sve uvažavanje evropskih institucija ja ne mislim da odustanem od legalnih i legitimnih političkih aktivnosti u odbrani Republike Srpske - naglasio je Dodik.

Evropski parlament je, kako su prenijeli mediji u regionu, usvojio amandman uz godišnji izvještaj Odbora za vanjske poslove kojim se poziva Vijeće Evrope da uvede sankcije članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i njegovim saradnicima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.