open-navfaktor-logo
search
Odgovori novinarima
Dodik o tome zašto govori muslimani i zašto neće dozvoliti da se vrati vrijeme Turaka
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik odgovarao je danas na pitanja novinara na press konferenciji u Istočnom Sarajevu.
23.12.2021. u 14:11
get url
text

O tome zašto govori muslimani, a ne Bošnjaci, rekao je:

- Kada čujemo da smo genocidaši, da smo šumska republika, to je Dejtonski. A muslimani nije. Odrastao sam u vrijeme kada su muslimani bili nacionalna manjina. Kada oni prestanu da nas kvalifikuju kako sam rekao, a koliko znam do 1993. postojali su muslimani kao narod, a oni nikada nisu prestali da vrijeđaju nas sa bosanski Srbi, sa RS, teško im izgovoriti Republika Srpska. Ne želim nikoga da povrijedim. Mislim da je velika većina Bošnjaka muslimani, kao što je velika većina Srba pravoslavci. Niko nikome ne brani da bude šta hoće, sve do mjere dok poštuje druge – rekao je on.

Poručio je da Srbi nikada nisu rekli da vole Bosnu i Hercegovinu, kao što to vole Bošnjaci.

- Ali sve iluzorne ljubavi su nemoguće. Te nemoguće ljubavi duže traju, ali kada lupe o zemlju, razbiju se u paramparčad, to je tako i u životu. Ja se pozivam na racionalno realnu moguću Bosnu i Hercegovinu, ali Bosnu i Hercegovinu u kojoj će dominirati Bošnjaci muslimani, da imaju sud pa kažu jurite ovog, onog, e to nećemo prihvatiti – istakao je Dodik dodajući:  

- Ovaj srpski narod nema prava, i ja kao izabrani srpski funkcioner da dozvolim da se ovdje na scenu vrati vrijeme kada su Turci Srbima tužili ih i sudili u istoj ličnosti, a sada već vidimo da je to gotovo slično.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.