open-navfaktor-logo
search
Zajedno sa Vučićem
Dodik opet gost na vojnoj vježbi u Srbiji, Oružane snage BiH ignoriše
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u nedjelju nakon završetka vojne vježbe "Munjeviti udar 2021" na Pešteru kako će Srbija nastaviti ulagati u svoju vojsku, a vježbi je nazočio i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.
27.06.2021. u 15:47
get url
text

- Ne zanima nas da ikome prijetimo, ne interesiraju nas sukobi, ratovi, ali nas interesira da uvijek možemo biti u stanju da svoju zemlju i narod obranimo - kazao je Vučić.

Dodao je kako će Srbija nastaviti ulaganje u svoju vojsku.

- Vidjeli ste najnovije tenkove, naše nove mašine, 11 PASARS-a, pancire. Moramo još da radimo i pojačavamo bespilotne letjelice, naručili smo nove i naručivat ćemo više, a snaga naše vojske bit će drastično uvećana i izmijenjena u narednih devet mjeseci, to pokazuje snagu države - napomenuo je srbijanski predsjednik, javlja RTS. 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je kako se Srbija može obraniti od bilo koga i bilo kakvih zamisli za narušavanje njenog integriteta.

- Mi se radujemo snazi Srbije, to nam je potrebno. Mi uživamo u tome. To izaziva druge da je ponize, ali napori koje smo vidjeli su destimulativni za sve one koji misle da je Srbija lak zalogaj - istaknuo je Dodik.

Dodik je inače redovni gost na svim vojnim i policijskim vježbama koje se održavaju u susjednoj državi. 

Ali, kada je riječ o državi čiji je jedan od tri šefa i jedan od tri vrhovna komandanta Oružanih snaga BiH, onda ne dolazi. 

Tako je bilo i 22. maja ove godine, kada su vježbu Oružanih snaga BiH i Oružanih snaga SAD-a "Brzi odgovor 21 pratili članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić. Dodik. Naravno, on nije došao na Manjaču. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.