open-navfaktor-logo
search
Izvrijeđao i Schmidta
Dodik ponovo opleo po ambasadoru SAD-a: Obični zao tip, nedorastao, nesazrio...
Predsjednik RS-a Milorad Dodik ponovo se danas obrušio na američkog ambasadora u Bosni i Hercegovini Michaela Murphyja i na konferenciji za novinare u Banjoj Luci ga nazvao nadmenim, zlim, nedoraslim...
21.08.2023. u 16:17
get url
text

Istakao je da će on biti duže predsjednik RS-a nego što će Murphy ostati ambasador.

- To će se brzo desiti. Takvi nadmeni tipovi koji misle da čitav narod ovdje treba da klekne i da puzi i da pokupi sve što on uradi i da se osjeća sretnim bez obzira na to što mu je teško… To je prošlo vrijeme. On je jedan obični zao tip koji pokušava da ovdje provede svoju frustraciju. Nedorastao i neodrastao, šta li je već, nesazrio u političkom smislu. On je taj koji danas okuplja sudije i tužioce i jedini podržao (visokog predstavnika u BiH, Christiana) Schmidta. Kaže, idete u zatvor ako ne poštujete visokog predstavnika – kazao je Dodik.

Ocijenio je kako to nema nigdje u svijetu.

- Šta mislite da Milorad Dodik nametne zakon da ide u zatvor svako ko progovori protiv Dodika? Impozantno da je medijska zajednica ostala gluha na tako nešto. Da stranac može da kaže "ako me ne pogledaš lijepo, ako nisi raspoložen kad me vidiš i ako ne sijaš od ljubavi prema meni, ideš u zatvor od pet mjeseci do pet godina" – kazao je Dodik.

Podvukao je da iza svega stoji Murphy, zatim britanski ambasador, Christian Schmidt "uz asistenciju nekih muslimana u Sarajevu".

- Svi ostali su iznenađeni, čak i u SAD-u oni koji su zaduženi za Balkan nisu bili obaviješteni o tome, ali naravno to neće javno reći – naveo je Dodik.

Dodik je također iznio optužbe na račun visokog predstavnika u BiH kojeg je nazvao "lažni, prljavi Schmidt".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.