open-navfaktor-logo
search
Zabilježili mediji
Dodik prije formalnog početka sastanka: Ja ću Sattlera istući
Na današnjem sastanku vladajuće koalicije u RS-u održanom u Banjoj Luci ponovljeno je da nema pregovora kada je u pitanju imovina.
31.03.2023. u 17:02
get url
text

Kako prenosi N1, sastanak je počeo u vedrom raspoloženju i uz jednu vrstu prijetnje šefu Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johannu Sattleru koju mu je uputio predsjednik RS-a Milorad Dodik.

Sve se desilo tokom ćaskanja prije formalnog početka sastanka, u trenutku dok su snimatelji i fotoreporteri bilježili kadrove. Dodik se u jednom trenutku uozbiljio tvrdeći kako je pitanje imovine trenutno ključno i kako o tome ne može biti razgovora.

- Neću da pričam, alo. Nema razgovora o imovini. Imovina nije tema. Riješena Ustavom, riješna Dejtonom - rekao je partnerima, prenosi N1.

Na to se nadovezao Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine RS-a.

- Traže da ti postaneš prijedlog da se to riješi zakonom na nivou BiH pa bi oni gore popuštali da je dio naš - rekao je Stevandić.

 - Pa vidiš šta kaže Murphy (ambasador SAD-a), mora se donijeti zakon u kome će odlučiti Parlamentarna skupština da Republici Srpskoj da na raspolaganje. Molim? - upitao je Dodik, a na opasku Stevandića da isto govori i šef EU delegacije Johann Sattler, Dodik je zaprijetio:

- Pa isto pričaju. Ja ću Sattlera istući, vidjet ćeš. Ja sam mu rekao da ću ga istući - rekao je Dodik, piše N1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.